marți, 28 iunie 2011

Wikipedia lanseaza butonul WikiLove


Pentru a incuraja mai multi editori sa posteze, Wikipedia lanseaza un buton care sa le permite utilizatorilor sa marcheze articolele care le-au placut cel mai mult.
Organizatia a anuntat ca in prezent testeaza feature-ul, care este programat sa apara pe site pe 29 iunie.
Compania a decis sa implementeze un astfel de buton in urma unui studiu, care a aratat ca majoritatea oamenilor editeaza mai frecvent cind se simt apreciati.
Pe masura ce numarul de pagini digitale ale enciclopediei continua sa creasca, editorii sunt laudati de internauti din ce in ce mai putin. In schimb, sunt criticati si corectati din ce in ce mai frecvent, astfel ca, noul feature isi propune sa anihileze efectele negative ale acestor comentarii.
Butonul WikiLove va fi reprezentat printr-un icon in forma de inima rosie, care va fi pozitionat in partea dreapta de sus a paginii, langa fereastra de search.
Cititorii sunt incurajati sa selecteze icon-ul cand descopera un continut care merita a fi complimentat.
La selectarea butonului, utilizatorul va putea alege tipul de WikiLove pe care vrea sa il trimita editorului, precum pisica sau urs. Pot atasa chiar si o imagine la compliment, care va aparea pe pagina de discutii a editorului.
Sursa:www.itmoldova.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu