luni, 6 iunie 2011

Google retrage suportul pentru browser-erele vechi

Gigantul online Google isi retrage suportul pentru browser-erele vechi incepand cu 1 august. Astfel, servicii precum Gmail, Google Calendar, Talk, Docs si Sites ar putea sa nu mai functioneze in cazul in care sunteti un nostalgic care foloseste IE7, Safari 3 sau Firefox 3.5.
Miscarea face parte dintr-un trend prin care Google isi propune sa impiedice internautii sa mai foloseasca browsere vechi ce se pot dovedi nesigure si prea rudimentare pentru noile servicii web. Potrivit unei cercetari efectuate de StarCounter, circa 17% dintre utilizatori vor trebui sa faca un upgrade daca vor dori sa beneficieze de toate avantajele noilor tehnologii.


In anuntul facut de Google se specifica faptul ca inginerii companiei vor sa lanseze in viitorul apropiat o serie de noi servicii care insa nu vor putea fi fructificate la intregul potential decat in cazul folosirii tehnologiei HTML5.

Astfel, de la 1 august, Google va optimiza serviciile oferite doar pentru ultimele versiuni ale browser-erelor Chrome, Firefox, Internet Explorer si Safari. Astfel, nu va mai fi testata compatibilitatea cu versiunile mai vechi.

La mijlocul lunii mai, Mozilla, care dezvolta in prezent Firefox 5, a demarat un plan prin care incearca sa convinga 12 milioane de utilizatori sa renunte la vechea versiune 3.5 si sa faca un upgrade. Astfel, au fost folosite pop-uri, reclame si redirectionari intr-o campanie care a redus numarul utilizatorilor cu versiunea 3,5 la aproximativ un milion.   

Totodata, campania Microsoft de a opri oamenii sa foloseasca IE6 este una dintre cele mai lungi de acest gen. Compania a folosit sistemul de update automat pentru a aduce versiunea cea noua catre userii sai.


Totusi, multe companii au preferat sa nu foloseasca sistemul, iar IE6 este inca folosit, la nivel global, de 11% dintre utilizatori. Mai mult de atat, versiunea a 6-a Internet Explorer este inca preferata de 34% dintre internautii chinezi, de 22,3% dintre userii coreeni si de 11,6% dintre vietnamezi.

Sursa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu