luni, 20 iunie 2011

Adio parolei, de acum ne putem loga pe PC folosindu-ne propriul chip

In viitor, masinile vor putea zbura, oamenii vor putea calatori prin teleportare, iar logarea pe un computer se va putea face cu ajutorul recunoasterii faciale. Gresit! Chiar daca pentru masinile zburatoare si teleportare vom fi nevoiti sa mai asteptam, tehnologia care permite accesarea computerului prin folosirea propriul chip este deja disponibila si accesibila oricui, printr-un nou software numit BioTrust.

Aplicatia integreaza tehnologia recunoasterii faciale, care permite inlocuirea sistemului de parole, considerat outdat, utilizat pana in prezent la logarea in PC.


Odata instalat programul, sunt necesare doar cateva instantanee cu chipul nostru in fata webcam-ului, dupa care apasam pe butonul de repornire al PC-ului, relateaza PC World.

In momentul in care acesta „recunoaste” chipul nostru, se acceseaza automat, fara sa fie nevoie de tastarea parolei.


In plus, BioTrust vine echipat cu un administrator de parole incorporat, care iti urmareste logarile pe site-uri si iti ofera posibilitatea ca pe viitor sa folosesti autentificarea biomterica. Pentru moment, aplicatia functioneaza numai cu Internet Explorer. Dezvoltatorul 3M Cogent  a data insa asigurari ca in curand programul va oferi suport si pentru Firefox si Chrome.

BioTrust are un pret de 9 euro si are o marime de 300MB. Testele efectuate au demonstrat ca nu incetineste PC-ul.
Sursa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu