luni, 13 iunie 2011

Un student acuză Apple de plagiat

Un student al anului 3 din cadrul Universității Birmingham, specialitatea Informatică şi Inginerie a acuzat corporația Apple de plagiat, susținând că aceasta ia furat sistemul de sincronizare prin WiFi, denumit în prezent de corporație Sync WiFi.

Greg Hughes, studentul care acuză Apple, susține că actuala aplicație WiFi Sync, care e parte componentă a noului sistem de operare a celor de la Apple iOS 5, a fost creată de către acestă încă anul precedent, iar funcționalitatea acesteia la fel a fost furată de la el.

WiFi Sync permite utilizatorilor să sincronizeze prin intermediul oricărei rețele WiFi iPhone-ul cu biblioteca iTunes. Acest concept, susține Hughes, a fost creat un an în urmă.

Ba mai mult, Greg suține că el a încercat să încarce aplicația pe AppStore dar a fost refuzat de către cei de la Apple, „din motive de securitate”, spune el.

O dată refuzat, Greg Hughes, a plasat aplicație în cadrul magazinului online Cydia, unde sunt încărcate aplicații pentru iPhnourile care au fost decodate. În cadul acestui magazin online WiFi Sync a avut timp de 13 luni vânzări de circa 50 mii copii, fiind printre cele mai bine vândute aplicații.

Studentul mărturisește că a fost foarte uimit atunci când la prezentarea din iunie a iOS 5 a descoperit că opțiunie WiFi Sync creată de cei de la Apple îndeplinește aceleași funcții ca și cea creată de acesta, poartă același nume, ba mai mult, logotipurile aplicațiilor seamănă foarte mult între ele.
Sursa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu