vineri, 10 iunie 2011

Topul telefoanelor cu cel mai ridicat nivel de radiatii

Telefoane mobile fabricate de Motorola, Sony Ericsson, Kyocera, Nokia si ZTE se afla in topul celor mai periculoase zece astfel de device-uri din punct de vedere al radiatiilor absorbite de corpul uman in timpul utilizarii lor, potrivit unui top publicat de Cnet.
Motorola este prezenta in top zece cu cinci telefoane: Bravo, Droid 2 Global, i335, Defy si Grasp, iar Sony Ericsson are doua modele, Satio (Idou) si Xperia X10 Mini Pro. Restul au cate un model: Nokia Astound, Kyocera Jax S1300 si ZTE Salute.

In schimb, la cealalta extrema, Samsung este lider, cu sapte modele in top 10 device-uri cu cele mai scazute radiatii: Blue Earth, Infuse 4G, Acclaim, Replenish, Haven, Evergreen si Captivate. Celelalte telefoane sunt Huawei Ideos X5, T-Mobile Sidekick 4G si LG Quantum.
Telefoanele din primul top au un nivel al SAR (Specific Absorbtion Rate) cuprins intre 1,59 (Motorola Bravo) si 1,52 (ZTE Salute). Cele din al doilea top au nivele cuprinse intre 0,196 (Samsung Blue Earth) si 0,42 (Samsung Captivate).

In SUA si Canada, nivelul maxim admis al SAR este de 1,6 Watts per kilogram, in timp ce Europa admite un prag mai ridicat, de circa 2 Watts per kilogram.
Organizatia Mondiala a Sanatatii a emis recent un raport prin care clasifica telefoanele mobile ca "posibile cancerigene".
In aceasta categorie intra si substante precum plumbul, gazele de esapament, cloroformul si cafeaua. Printre recomandarile specialistilor de reducere a posibilelor efecte nocive ale device-urilor se numara: pastrarea telefoanelor la o distanta cat mai mare de corp, scurtarea conversatiilor, utilizarea castilor sau a speakerului, inchiderea telefonului in timpul neutilizarii, evitarea folosirii lui in zonele cu semnal slab, purtarea lui intr-un rucsac sau geanta. 

Sursa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu