marți, 14 iunie 2011

Volkswagen Aqua Concept - propunere chineză

Ce spuneţi de o maşină Volkswagen care să treacă peste tot, indiferent că vorbim de pământ sau apă? Iată că o studentă din China a imaginat un astfel de vehicul: VW Aqua Concept.
Yuhan Zhang este o studentă de doar 21 de ani, care urmează cursurile Universităţii Xihua, iar proiectul ei Volkswagen Aqua Concept a fost nominalizat la premiile Car Design Awards din China. Iată de ce.
Volkswagen Aqua Concept este un hovercraft futurist, alimentat cu hidrogen şi propulsat de patru rotoare. Conform creatoarei, VW Aqua se doreşte o evoluţie a conceptului de off-roader, fiind dedicat pieţei chineze, în primul rând datorită particularităţii reliefului din ţara Marelui Zid.
Pe lângă rotoarele exterioare, VW Aqua beneficiază şi de un motor central, care este responsabil de ridicarea vehiculului de la sol prin suflarea de aer cu mare presiune sub caroserie. Studenta a acordat o foarte mare atenţie capitolului design specific Volkswagen, urmărind filosofia germanilor, dar renunţând la multe muchii.
Chiar dacă acest Volkswagen Aqua pare o propunere logică, este exclus ca, în viitorul apropiat, concernul german să ia în calcul producerea unui vehicul similar. Totuşi, nu ar fi exclus ca proiectul să capteze interesul milionarilor chinezi, mari amatori de orice "jucării" din domeniul auto.
V-AR PLĂCEA SĂ VEDEŢI UN ASTFEL DE MODEL VW DE SERIE?
Volkswagen Aqua Concept urmeaza destul de fidel filosofia de design VW
Volkswagen Aqua Concept urmeaza destul de fidel filosofia de design VW
 Sursa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu