marți, 7 iunie 2011

Steve Jobs: “Vom transforma PC-ul şi Mac-ul în simple dispozitive”

Steve Jobs, a anunţat lansarea noilor servicii oferite de companie – iCloud şi iTunes Match, în cadrul conferinţei anuale dedicate dezvoltatorilor Apple. „Vom transforma PC-ul şi Mac-ul în simple dispozitive. Vom muta serverele digitale, centrele vieţilor noastre digitale, în nori”, a declarat Jobs, în cadrul Worldwide Developers Conference (WWDC) 2011.
 



Apple a achiziţionat domeniul iCloud.com, plătind companiei suedeze deţinătoare Xcerion aproximativ 4,5 milioane de dolari pentru a putea pregăti lansarea propriilor servicii de Cloud Computing.
iCloud este un serviciu care integrează toate aplicaţiile, „stochează conţinutul tău în cloud computing şi îl transmite wireless pe toate dispozitivele tale. Le încarcă şi le stochează automat”, a explicat Jobs.
Practic, asigură o cale prin care datele utilizatorilor, fie că este vorba de contacte, de fotografii, de programări sau aplicaţii, sunt accesibile de pe orice dispozitiv, inclusiv de pe iPhone-uri, iPad-uri şi PC-uri. Astfel, o poză făcută cu iPhone-ul va fi disponibilă imediat pe iPad-ul sau Mac-ul aceluiaşi utilizator.
iCloud este un serviciu gratuit care nu va fi invadat de publicitate, după cum s-a zvonit. Sistemul de stocare cloud computind va funcţiona pe dispozitive iOS (iPhone, iPad, iPod touch), dar şi pe calculatoarele Mac.
Inovaţia lansată ieri de compania Apple include şi aplicaţia iTunes Match, prin care orice melodie cumpărată prin iTunes este duplicată şi transmisă pe toate dispozitivele utilizatorului. iTunes Match nu dispune de gratuitatea iCloud, Steve Jobs anunţând însă o taxă anuală de aproape 25 de dolari. Prin Apple iCloud, toată biblioteca iTunes va fi stocată în cloud, melodiile de calitate inferioară fiind înlocuite cu altele mai bine cotate.
“Apple dezvoltă o strategie care va avea un impact major asupra viitorului, ce încă nu poate fi estimat în dolari”, comentează CBS News.
Pe de altă parte, Bloomberg scrie că Steve Jobs încearcă să transforme Apple în centrul vieţii digitale a utlizatorilor, diminuând astfel dependenţa de gigantul de software-uri Microsoft, dar şi de compania producătoare de hardware Hewlett-Packard (HP).
Considerată de specialişti o revoluţie în sistemul informaţional global, iCloud a avut parte de reacţii pozitive din partea analiştilor prezenţi, ieri, la lansarea de la WWDC 2011, notează publicaţia britanică “The Telegraph” .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu