vineri, 24 iunie 2011

Acer Iconia Smart – Gigantul cu dotări de vârf

Acer este unul dintre cei mai cunoscuţi producători de laptopuri din lume, însă moda de a diversifica radical gama de produse a atins chiar şi compania taiwaneză.
Totuşi, pentru a intra pe aglomerată piaţă a telefoanelor mobile, Acer trebuia să vină cu un produs care să aducă un suflu nou, iar primele impresii de la World Mobile Congress 2011 sunt pozitive: un display generos, o interfaţă de utilizator proprie şi un sub-brand dedicat tocmai gadgeturilor mai puţin obişnuite.

Astfel a apărut Acer Iconia Smart, care impresionează prin următoarele dotări tehnice:

  • display TFT touchscreen capacitiv de 4.8” cu rezoluţie 1024×480 pixeli
  • procesor Qualcomm MSM8255-1 cu frecvenţa de 1 GHz
  • memorie 1 GB RAM
  • capacitate de stocare 8 GB, expandabilă prin carduri microSD de până la 32 GB
  • conectivitate: 3G (HSDPA, 14.4 Mbps; HSUPA, 5.76 Mbps), Wi-Fi 802.11 b/g/n, UPnP, DLNA, GPRS, EDGE, bluetooth
  • cameră foto de 8 MP, rezoluţie 3264×2448 pixeli şi înregistrare video în format HD 720p
  • cameră foto secundară de 2 MP
  • GPS cu sistem A-GPS
  • sistem de operare Google Android 2.3 Gingerbread cu interfaţa de utilizator Acer UI 4.2
  • dimensiuni 141.7×64.5×13.6 mm, masa 185 grame

Design şi construcţie

Acer Iconia Smart are un display perfect pentru pasionatii de internet pe mobil
Prin prisma display-ului generos, Acer Iconia Smart are un design mai puţin obişnuit, iar părţile laterale sunt foarte înguste. În schimb, marginile realizate din metal asigura o notă de elegantă, însă au un aspect uşor colţuros care ar putea să nu fie pe placul tuturor. Partea frontală include în extremitatea de jos patru taste, a căror utilizare s-ar putea dovedi greoaie din cauza poziţionării neinspirate chiar lângă marginea de jos a telefonului. Părţile laterale ascund un slot pentru carduri microSD, dar şi un port HDMI.

Dotări tehnice

Fără îndoială, display-ul de 4.8 este principala atracţie a dotărilor tehnice. Având o diagonală de 4.8”, display-ul TFT touchscreen capacitiv asigură o rezoluţie de 1024×480 pixeli, aceasta fiind cea mai mare rezoluţie utilizată până în prezent de sistemul de operare Google Android.
Marele avantaj al rezoluţiei este că paginile web pot fi vizualizate la dimensiunea lor obişnuită de pe desktop, mai ales că telefonul stă excelent la capitolul conectivitate: utilizatorul poate alege ca metode de conectare la internet 3G (HSDPA, 14.4 Mbps; HSUPA, 5.76 Mbps), wireless Wi-Fi 802.11 b/g/n sau chiar GPRS şi EDGE.
Interfata de utilizator Acer UI 4.2 imbogateste experienta Google Android 2.3
Pasionaţii de fotografii pot utiliza camera foto de 8 MP dotată cu opţiuni suplimentare precum autofocus, LED flash, geo-tagging, detectarea fetei şi a zâmbetului sau stabilizarea imaginii. În plus, clipurile video pot fi înregistrate în format HD 720p şi redate pe alte dispozitive prin intermediul portului HDMI.

Sistemul de operare

Acer Iconia Smart nu s-a mulţumit să utilizeze Google Android, sistemul de operare cu cea mai rapidă creştere, ci a decis să adopte modelul HTC. Astfel, taiwanezii au implementat o interfaţă de utilizator proprie, botezată Acer UI 4.2, care oferă un design inedit pentru iconiţe şi un buton care afişează lista aplicaţiilor. De asemenea, Social Jogger permite utilizatorului să rămână la curent cu ultimele noutăţi de pe cele mai populare reţele de socializare, precum Facebook sau Twitter.

Disponibilitate şi preţ

Din păcate, Acer a fost mult mai zgârcită când a venit vorba de preţ şi disponibilitate. Tot ce ştim este că Acer Iconia Smart va apărea în magazinele din Statele Unite în primăvara acestui an, la un preţ ce urmează să fie dezvăluit ulterior.
Sursa:www.giz.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu