miercuri, 15 iunie 2011

Chrome, posibil inlocuitor al lui Firefox in sistemul de operare Ubuntu

Exista o "reala posibilitate" ca Firefox sa fie inlocuit de Chrome in viitoare versiuni ale programului de operare Ubuntu, potrivit Cnet.com.
Publicatia online citeaza o declaratie data de Mark Shuttleworth, fondatorul Canonical, o firma care ofera suport pentru Ubuntu. Canonical a luat in considerare utilizarea browser-ului Chrome ca si browser standard in ultimele versiuni, dar s-a decis ramanerea la Firefox pentru varianta 11.10. "Aceasta decizie probabil ca va pastra Firefox pentru inca un an, dar vom vedea de atunci si alte posibilitati", a declarat Shuttleworth pentru Network World.

Firefox este folosit de multa vreme pe Ubuntu, in timp ce Chrome a fost dezvoltat de Google in tandem cu sistemul de operare Chrome OS. Chrome este vazut ca cel mai rapid browser pentru Linux. Ubuntu a trecut prin schimbari majore odata cu recenta distributie a versiunii 11.04. Aceasta varianta a coincis cu schimbarea desktop-ului Gnome cu cel Unity.

In testele efectuate, Firefox a iesit pe locul al doilea din punct de vedere al rapiditatii, dupa Chrome. El este insa favoritul distribuitorilor de sisteme Linux, majoritatea instaland acest browser in varianta standard a programelor. Pe locul al treilea, ca viteza de lucru, s-a situat browser-ul Opera.
Sursa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu