marți, 21 iunie 2011

Nokia dezvaluie N9 - primul smarphone bazat pe MeeGo

Nokia a dezvaluit primul smartphone din lume care va rula pe sistemul de operare MeeGo, versiunea mobila a platformei Linux.
Prezentat in cadrul evenimentului Nokia Connection 2011, care a avut loc la Singapore, terminalul high-end pariaza pe trei caracateristici pe care finlandezii le-au considerat esentiale la un smartphone: interfata functionala si intuitiva, design industrial unic si o platforma robusta, care sa permita dezvoltarea faciala a software-ului, informeaza The Next Web

Device-ul are ecran curbat AMOLED de 3.9 inci si este proiectat sa fie usor de folosit cu o singura mana. Userii pot face usor trecerea intre o fereastra de notificare, un ecran de start si o fereastra cu aplicatii deschise.
Desi foloseste un sistem de operare diferit de Symbian, care va fi trecut pe linie moarta, si Windows Phone, care va fi utilizat in viitor, N9 are abilitatea de a rula aplicatii pentru QT, un mediu de lucru care a fost introdus pe mai mult de 100 milioane de sisteme la nivel mondial.

N9 este capabil de captura video de inalta rezolutie si are o camera foto de 8MP cu lentile Carl Zeiss, pentru lucru eficient in lumina slaba. Handset-ul mai vine echipat si cu Nokia Maps, cu navigare gratuita turn-by-turn prin voce si abilitati NFC.


Corpul aparatului este construit dintr-o singura piesa de policarbonat. Smartphone-ul va fi disponibil in trei culori: negru, turcoaz si roz si doua versiuni de capacitate de stocare: 16GB si 64GB.

Detaliile importante precum pretul si data oficiala de lansare vor fi date publicitatii mai tarziu.
Sursa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu