miercuri, 8 iunie 2011

Nu iti poti accesa site-ul preferat? IPv6 ar putea fi de vina

In urmatoarele 24 de ore, unii dintre utilizatorii de internet ar putea experimenta delay-uri sau time-out-uri cand vor incerca sa viziteze Google, Yahoo, Facebook sau alte site-uri populare. Posibila inconvenienta este cauzata de testarea noului standard de internet IPv6.

Potrivit estimarilor initiale, 0,05% dintre internauti ar putea avea probleme de conectare, adica un milion din totalul de doua miliarde de useri de pe plan global. IPv6 reprezinta un upgrade al principalului protocol de comunicatii al internetului, denumit IPv4.
Problema ar putea afecta PC-urile si smartphone-urile care au adrese IPv6  si care au sisteme de operare precum Apple Mac OS X sau Windows 7. Aceste sisteme nu au conexiuni integrale IPv6 din cauza unor configuratii gresite.
La teste participa 418 corporatii, universitati si agentii guvernamentale. Unul dintre scopurile acestor teste, sponsorizate de Internet Society, este determinarea magnitudinii acestor posibile probleme.


"Unul din scopurile pentru care facem aceste teste este sa aflam procentul exact de useri care ar putea avea probleme si care motivul exact al acestora", a declarat Alain Fiocco, reprezentant Cisco in acest program. "Din estimarile noastre initiale rezulta ca acest numar ar trebui sa fie unul foarte mic. Acest test va fi facut insa la o scara globala, asa ca vom afla sigur daca este o problema majora sau nu", considera Fiocco.

Expertii considera ca cei mai multi useri nu vor avea probleme pentru ca au adrese si conectivitate pe sistemul IPv4. Astfel, utilizatorul obisnuit nici macar nu va simti aceste teste, au subliniat specialistii. "In mod sigur vor fi probleme, dar nu cred ca unele serioase. Vor fi utilizatori afectati, fara indoiala, dar nu intr-un numar foarte mare", considera Andy Champagne, director Nominum.
Sursa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu