luni, 20 iunie 2011

ICAAN lanseaza domeniile de internet cu sufixe personalizate

ICAAN, organizatia care administreaza domeniile de internet, a decis sa permita extinderea majora a numarului de domenii, in cadrul uneia dintre cele mai schimbari implementate vreodata internetului de la introducerea domeniului .com, in urma cu 26 de ani.
Potrivit noilor norme, organizatiile sau indivizii vor avea acum abilitatea de a cumpara sufixe personalizate, precum fly, .god, .gay, .dog sau orice alta combinatie aprobata, relateaza Guardian. Masura este vazuta ca o oportunitate pentru marile brand-uri, care isi vor putea administra mai bine prezenta online si vor putea stabili conexiuni de durata cu clientii.

Noile sufixe web, care sunt programate sa apara spre sfarsitului anului 2012, vor putea fi repartizate in functie de industrie, geografie sau etnie si vor include caractere arabe, chineze sau de orice alt tip.
Exista insa si reversul medaliei. Amploarea de domenii ar putea crea confuzie in randul consumatorilor si al companiilor. Consumatorii ar putea fi mai expusi atacurilor de tip phishing din cauza confuziei legata de numele de domenii, in vreme ce companiile vor trebui sa se decida daca isi inregistreaza numele pe toate domeniile posibile, daca isi creeze propriul sufix sau daca se limiteaza la un numar mic de domenii.

Masura ICAAN vine dupa ani de discutii si dezbateri, care au impus peste sapte revizii. Organizatia insista ca decizia nu va compromite securitatea si stabilitatea internetului.
Cererile pentru noile sufixe web vor putea fi depuse timp de 90 de zile, incepand cu 12 ianuarie 2012. Sa nu va imaginati insa ca domeniile web personalizate sunt la indemana oricui. Taxa pentru un sufix web este de 185 000 de dolari, iar cererea de aplicare are o lungime de 360 de pagini.
Sursa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu