luni, 20 iunie 2011

Apple vrea sa dezactiveze camera iPhone-ului in timpul concertelor

Un nou patent pentru care Apple asteapta aprobare ar putea limita abilitatile iPhone-ului in timpul concertelor live.
Compania planuieste sa construiasca un sistem cu senzori infrarosu, care cel mai probabil va fi pozitionat pe scena si care va detecteze incercarile user-ilor de a filma un eveniment live, relateaza forumul Apple Insider.
Potrivit cererii de patentare, in clipa in care un iPhone este tinut in sus si folosit pentru a filma un concert live, acesti senzori cu infrarosu contacteaza iPhone-ul si dezactiveaza automat functiile camerei. Utilizatorul va putea sa trimita in continuare mesaje si sa efectueze apeluri.

Noua tehnologia pare a fi o incercare de a proteja interesele organizatorilor de evenimente si a celor care au drepturi de transmisiune exlusive asupra evenimentului.
Aceste companii si-au aratat de nenumarate ori frustrarea in clipa in care inregistrari ale show-urilor apar pe site-uri precum YouTube, unde utilizatorii le pot urmari gratuit.
Apple a depus cererea de patentare pentru aceasta tehnologie in urma cu 18 luni, dar aceasta a devenit publica de curand.

Desi video-urile de pe site-urile de video-sharing sunt incetosate, iar internautii nu le acceseaza ca pe un substitut al concertului real, organizatorii de evenimente si companiile de inregistrari incearca sa elimine orice secventa ilegala. Tehnologia Apple le-ar putea oferi promoter-ilor un control mai strict asupra audientei si ar putea avea de asemenea un impact asupra veniturilor generate de DVD-uri ale concertelor.
Apple a depus cererea de patentare pentru aceasta tehnologie in urma cu 18 luni, dar aceasta a devenit publica de curand. Daca patentul va fi aprobat, exista riscul ca fanii iPhone sa se indrepte catre alte marci de handset-uri, care sa le permita sa inregistreze cateva amintiri ale unui concert.
Sursa:www.hit.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu