miercuri, 22 iunie 2011

Google - un miliard de utilizatori pe luna

Peste un miliard de oameni au accesat in luna mai site-urile detinute de Google, gigantul inregistrand astfel un adevarat record.

Cifra, relevata intr-un studiu ComScore, arata o crestere de 8,4% pe an, potrivit publicatiei The Telegraph.

Microsoft a ramas cea de-a doua destinatie ca popularitate, cu 905 milioane de vizitatori unici in mai. Cresterea a fost de circa 15% pe an in acest caz. Dar, in cazul retelei de socializare online Facebook, plusul a fost dublu: circa 30% anual, pana la 714 milioane de unici.


Yahoo, care a fost depasita de Facebook in octombrie, a avut un plus de 11% anual, pana la 689 milioane de useri.

Rezultatele ComScore au fost obtinute prin analiza datelor de la circa doua milioane de internauti, la care au contribuit date primite de la peste 90 de publisheri de continut online. In mod surprinzator, Google a fost unul din cei cativa publisheri care nu a controbuit la acest raport.


Oficialii companiei nu au vrut sa comenteze asupra motivelor.

Atunci cand ComScore a masura traficul pentru prima data, in 2006, Google avea ceva mai putin de 500 milioane de useri pe luna, iar lider era Microsoft cu 530 milioane.

Ulterior, numarul tot mai mare de persoane care utilizeaza Gmail si motorul de cautare Google, la care s-a adaugat si achizitia YouTube, a contribuit decisiv la instalarea companiei pe fotoliul de lider.
Sursa:www.hit.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu