Sfaturi utile


Cum sa facem transfer de fisiere mari prin internet ?

  • www.transfer.ro

    De departe cel mai apreciat serviciu de transfer de fisiere. Transfer.ro este cel mai simplu de utilizat dupa parerea mea, si este si cel mai de calitate dintre acestea. Marimea maxima a unui fisier sau a mai multor fisiere este de maximum 1Gb. Datele raman 10 zile pe server pentru a putea fi downloadate.
    Avantaje:
    + simplitate;
    + viteza mare de upload la un procent mare de utilizatori din tara;+ posibilitatea de a uploada direct printr-o aplicatie PC fisiere si directoare multiple.
    Dezavantaje:
    - la unii utilizatori merge incet datorita anumitor furnizori de internet;
    -aplicatia desktop trimite datele mai incet

  • www.fastupload.ro

    Pe locul doi am pozitionat Fast Upload deoarece are 2 Gb marimea maxima a fisierului trimis insa va trebui sa va limitati la 10 fisiere intr-un transfer si la 10 Gb de date pe zi. Perioada de stocare a datelor in server este de 30 de zile.
    Avantaje:
    + viteza buna;
    + pastrarea fisierelor timp de 30 de zile;
    Dezavantaje:
    - maximum de 10 fisiere intr-un transfer si marime de 10 Gb / zi pentru un IP;

  • www.dump.ro

    La Dump exista optiuni variate insa in afara contului gratuit la care exista si perioada de asteptare pentru downloadarea fisierelor, restul sunt cu plata.
    Avantaje:
    +pastrarea fisierelor timp de 30 de zile;
    +posibilitatea crearii de cont care aduce avantaje pentru un transfer de date mai bun;
    Dezavantaje:
    - plata pentru servicii de calitate mai buna si de transfer;

  • www.filebox.ro

    Limita maxima a fisierelor uploadate este de 1 Gb, iar durata de mentinere pe server a datelor este de 30 de zile pentru utilizatorii fara cont, si de 90 de zile pentru utilizatorii cu cont.
    Avantaje:
    + simplu de utilizat;
    + crearea unui cont care aduce benficii utilizatorului pentru un transfer de fisiere usor si organizat;
    + cresterea capacitatii de stocare si prelungirea disponibilitatii datelor pe o perioada mai lunga pentru utilizatorii cu conturi platite.
    Dezavantaje:
    - viteza in general mica, in functie de providerul de internet, insa deobicei mica;
    - crearea de cont pentru avantaje pe care alte servicii nu cer creare de cont;


  • sursa:itnewz


    Ce trebuie sa cunosc inainte de a cumpara un pachet de web hosting?
    Dezvoltarea internetului a adus cu sine noi produse catre cumparatori, produse din ce in ce mai sofisticate si mai greu de ales.
    Dupa ce am contractat un servicu de “Creare Web” este important sa cunoastem ca mai avem sa contractam si un “serviciu de host” unde sa plasam site-ul respectiv.
    Cum cumparam un pachet de Web Hosting?
    In principiu, termenul de GAZDUIRE poate fi impartit in 3 categorii:
    - Gazduire Web,
    - Gazduire Email, si
    - Gazduire DNS .
    Aici discutam despre Gazduirea Web (webhosting), care, in mai toate cazurile include si gazduirea pentru email.
    Un cont de Gazduire Web ofera in principiu un anumit spatiu alocat pe un server, cu conexiuni multiple si contiue la Internet, si o “banda de trafic”.
    Spatiul de Gazduire: Reprezinta site-ul propriu-zis, care este compus din mai multe fisiere (html, php, jpg, gif, etc), acestea ocupind dupa caz un spatiu mai mare sau mai mic – acesta este spatiul de gazduire pe care dvs. il achizitionati.
    Traficul: Browserul (Firefox, IE, etc.)  dvs. cand acceseaza o pagina web, practic downloadeaza o serie de fisiere din care este alcatuit site-ul (html, poze, etc.), iar cantitatea respectiva este contorizata ca si trafic. Pachetul de gazduire asigura un anumit trafic lunar exprimat in GB/luna.
    Facilitati: Pe langa spatiul de Gazduire Web si Traficul alocat contului dvs. veti primi si optiuni atasate pachetului de hosting: Baze de Date, Conturi de Email, Domenii Parcate, Domenii Addon, etc. Configurarea acestor optiuni, este posibila prin intermediul Panourilor de Control, de obicei acestea fiind Cpanel, Plesk sau ISP Manager .
        

    Ce notebook sa-mi cumpar?

    Intrebarea “ce notebook sa-mi cumpar?” este o intrebare din ce in ce mai frecvent intilnita. Intrind in magazinele de calculatoare, mereu te intrebi “Ar trebui sa-mi cumpar un HP ori un Dell”, insa raspuns la aceasta intrebare este foarte greu de gasit.
    De obicei, cumparatorii se bazeaza pe numele brandurilor, iar un laptop de un brand renumit nu inseamna intodeauna un laptop fara probleme, iar reputatia brandurilor coboara, urca in top, datorita inovatiilor recent implimentate si datorita produselor de calitate oferite clientilor sai. Conform unui studio de LAPTOP Showdown Tech Support, unde s-au analizat mai mult de 170 de notebook-uri si netbook-uri, fiecare sistem de rating in functie de design, performante si uzabilitate, sa stabilit topul celor mai reusite si nereusite branduri ale anului 2010. (Best & Worst Laptop Brands 2010).
    Un producator ar putea oferi intotdeauna un design perfect si tastaturi excelente, in timp ce altul ar lansa pentru prima data noile tehnologii; fiecare furnizor avind propriile si unicile sale puncte slabe si forte.
    S-au evaluat diferite branduri pentru a fi puse la dispozitia cumparatorului, luindu-se in calcul diferite criterii de selectare pentru a se oferi un rezultat cit mai transparent si mai real. In top au fost incluse 12 branduri de laptopuri, ratingul pozitionarii acestora a fost stabilita in felul urmator:
    1.     Acer
    2.     Apple
    3.     ASUS
    4.     Dell
    5.     Fujitsu
    6.     Gateway
    7.     HP
    8.     Lenovo
    9.     MSI
    10.  Samsung
    11.  Sony
    12.  Toshiba
    Evaluarea a fost facuta bazindu-se pe 8 categorii de puncte:
    Performance & Reviews (20 puncte):Cea mai mare parte din punctaj sa bazat pe performanta oferita de notebook – CPU şi GPU, durata de viaţă a bateriei, timpul de boot, transcodare, transferul de date cit si functionalitatea wireless.
    Accentul a fost pus mai mult pe procesor şi performanţa grafica, precum si pe durata de viata a bateriei. Mai putin sa atras atentia la greutatea notebookului. De asemenea, sa luat in considerare si numarul de comentarii de la un brand care a marcat 3.5 stelute si mai mult, precum si numarul de premii Editors Choice “in perioada 1 februarie 2009- 31 ianuarie 2010”. Deoarece diferite marci se concentreaza pe diferite dimensiuni si categorii de laptopuri (netbook-uri, ultraportabile, ultra subtiri cu leduri, mainstream, si inlocuirile desktop), sa luat in calcul performanta de notebook-uri si au fost comparate numai cu altele din aceiasi categorie. Mediile rezultatelor au  determinat Performanta & scorul Recenzilor pentru fiecare brand.
    Design (15 puncte):Notebookul vostru este partenerul vostru, care se afla mereu alaturi. Din acest motiv, sa oferit 15 puncte pentru designul notebookului. Sa luat in calcul designul laptopurilor pentru diferite branduri, materialele de finisaje si de culori utilizate, rezistenta acestora la factorii externi, modalitatile de plasament ale bateriei in notebook, unghiul de vizionare, optiunile ecranului laptopului cit si calitatea sunetului.
    Keyboard & Touchpad, Tastatura si touchpad-ul (15 puncte):Metodele de navigare si de intrare pe un laptop au la fel o importanta majora pentru utilizator. Aceste componente hardware au meritat un punctaj separat in abordarea globala a brand-ului. Aceste 15 puncte au evaluat aspectul, simtul, dimensiunea, acuratetea, si capacitatea de reactie a touchpad si tastaturi gasite pe notebook-urile fiecarui brand.
    Tech Support , Suportul tehnic (15 puncte):Cind cumparati un notebook nou, va asteptati sa funcţioneze ideal, dar problemele apar in mod inevitabil, si in momentul in care aceasta se intimpla, ar trebui sa puteti sa va bazati pe suportul tehnic din partea producatorului in rezolvarea problemelor. De aceea aceste 15 puncte a fost oferite dupa testarea sub acoperire a fiecarui producator de notebook-uri in parte, testind telefonul acestuia si suport web bazat pe tehnologie. A fost  evaluat cunostintele personalului ce asigura suportul si viteza de diagnosticare a problemei, stabilind cite doua aspecte comune pentru orice tip de laptop si pentru doua probleme diferite; o singură intrebare se refera la hardware-ul, şi alta software-ul. Aceste puncte sunt bazate pe rezultatele din 2009 LAPTOP Showdown Tech Support, precum si disponibilitatea 24 / 7 a acestui suport.
    Value & Selection , Valoarea & selectie (15 puncte):Cumparatorii doresc ceea ce doresc fara a plati prea mult. Cu asta in minte, sa determinat acest scor, studiindu-se numarul total de modele disponibile, si daca aceste modele sunt usor configurabile si disponibile atit online cit si in magazine. In cele din urma, s-a luat in calcul intervalul de preţuri din oferta fiecarui brand.
    Software (10 puncte):Un rol inportant il joaca si „software-ul”, indiferent dacă acesta este pentru depanare, backup, sau mentinerea duratei de viata a bateriei. A fost evaluate, prin urmare, proprietatile software-urilor pentru fiecare brand in parte, oferindu-se la acest compartiment tocamai 10 puncte.
    Customer Satisfaction, Multumirea cumparatorilor (5 puncte):Toate companiile doresc sa fie apreciate, şi toti doresc sa aiba fani. Dar unii producatori sunt pur şi simplu mai populari decit altii. Aceasta reputatie pozitiva, cel putin atunci cind vine vorba de notebook-uri, este fiabilitatea. Pentru ecartament aceasta parte a analizei, a fost bazata pe un studiu de fiabilitate recent, elaborat de SquareTrade, care a analizat ratele de esec pentru mai mult de 30.000 de laptop-uri noi pe parcursul a trei ani. In studiu ne fiind incluse Fujitsu, MSI, şi Samsung, aceasta decizie fiind luata dupa parvenirea solicitarilor din partea a mai multi cumparatori.
    Innovation, Inovare (5 puncte):Aici s-a evaluat inteligenta evolutionista si know-how-ul pentru fiecare brand in parte. Ca urmare, fiecare brand de notebook  a lasat loc de crestere in aceasta categorie, dar au fost cu siguranta unele si „stand-out”.
    Cel mai bun & Cel mai prost Brand, Laptop 2010: Toate punctajele.
    Apple: cea mai buna marca Laptop 2010, Cistigator!Din cele opt categorii, Apple aduce acasa aurul din patru, cu o performanta & Recenzie manifestata pe toate criteriile. In plus, compania este clasata pe locul al doilea in categoria tastatura si touchpad. Nu exista nici o intrebare despre ea: Apple este producatorul cel mai bun de notebook-uri. Cu fiecare lansare de noi produse, noi anticipam cu nerabdare sosirea sa, la fel ca cozile de cumparatori care asteapta in fata magazinelor Apple.
    Performance & Reviews – 15*
    Design - 13*
    Keyboard & Touchpad - 13
    Tech Support - 15*
    Value & Selection - 9
    Software - 9*
    Customer Satisfaction - 3
    Innovation - 3
    Total Points – 80*
    Lenovo: Cel mai bun Brand 2010 in crestere “Runner-Up”.Lenovo nu numai ca a avut un an foarte bun, dar lucrurile sunt chiar mai luminoase cu sosirea prevazuta a smartbook-ului Skylight cu fenomenele sale uluitoare şi inovatoare U1 comprimat Hybrid-notebook.
    Performance & Reviews – 12
    Design - 10
    Keyboard & Touchpad - 14*
    Tech Support - 13
    Value & Selection - 11
    Software - 8
    Customer Satisfaction - 4
    Innovation - 3
    Total Points – 75
    SonySuportul tehnic puternic, design-ul şi modelele de top-notch fac ca produsele Sony sa fie clasate in valoarea de premium.
    Performance & Reviews – 11
    Design - 12
    Keyboard & Touchpad - 11
    Tech Support - 13
    Value & Selection - 10
    Software - 7
    Customer Satisfaction - 5*
    Innovation - 3
    Total Points – 72
    ToshibaAccent pe furnizarea de design placut si modele industriale convingatoare cu caracteristici inovatoare, la preturi accesibile, fac din acest brand unul dintre favoritele noastre.
    Performance & Reviews – 9
    Design - 11
    Keyboard & Touchpad - 12
    Tech Support - 12
    Value & Selection - 12
    Software - 8
    Customer Satisfaction - 4
    Innovation - 4
    Total Points – 72
    ASUSOdată cunoscut numai pentru netbook-urile sale, ASUS s-a transformat intr-un producator de notebook-uri inovatoare, care a reusit sa inlcuda preferintele tale de la HP si Dell, in laptopul ASUS.
    Performance & Reviews – 12
    Design - 10
    Keyboard & Touchpad - 9
    Tech Support - 11
    Value & Selection - 11
    Software - 6
    Customer Satisfaction - 5*
    Innovation - 6*
    Total Points – 69
    HPHP continua sa ofere modele smechere si o buna performanta pentru bani, insa “suportul lustruit” si “satisfactia clientilor”, tirie ratingul sau general în jos.
    Performance & Reviews – 11
    Design - 11
    Keyboard & Touchpad - 8
    Tech Support - 7
    Value & Selection - 13
    Software - 9*
    Customer Satisfaction - 2
    Innovation - 2
    Total Points – 63
    DellIn ciuda recenziilor si a unelor reclamatii ergonomice, designul Dell per ansamblu sa imbunatatit foarte mult.
    Performance & Reviews – 8
    Design - 10
    Keyboard & Touchpad - 8
    Tech Support - 7
    Value & Selection - 14
    Software - 7
    Customer Satisfaction - 4
    Innovation - 3
    Total Points – 61
    SamsungSuntem un pic impresionati de oferta intirziata – Samsung, dar speram ca compania poate transforma lucrurile spre bine.
    Performance & Reviews – 10
    Design - 8
    Keyboard & Touchpad - 11
    Tech Support - 12
    Value & Selection - 8
    Software - 5
    Customer Satisfaction - 4
    Innovation - 1
    Total Points – 59
    AcerDesi am fost dezamagiti de suportul tehnic Acer, compania ofera, in general, cea mai buna valoare in cele mai multe categorii.
    Performance & Reviews – 10
    Design - 7
    Keyboard & Touchpad - 10
    Tech Support - 6
    Value & Selection - 12
    Software - 5
    Customer Satisfaction - 3
    Innovation - 4
    Total Points – 57
    GatewayÎn timp ce noi nu suntem exact de siguri de ce Acer se tine in jurul acestui brand, Gateway ofera un design bun si performanta in funtie de investitie.
    Performance & Reviews – 9
    Design - 10
    Keyboard & Touchpad - 9
    Tech Support - 11
    Value & Selection - 9
    Software - 4
    Customer Satisfaction - 3
    Innovation - 1
    Total Points – 56
    MSIComentariile cumparatorilor si suportul tehnic slab, distrug sentimentele noastre pozitive despre acest brand.
    Performance & Reviews – 6
    Design - 6
    Keyboard & Touchpad - 9
    Tech Support - 5
    Value & Selection - 9
    Software - 5
    Customer Satisfaction - 3
    Innovation - 2
    Total Points – 45
    FujitsuPrin manifestarea unei cresteri din spate, si cu o selectie variata de PC-uri Tablet, si un suport tehnic relativ bun, se creaza numai imagini pozitive depre acest brand.
    Performance & Reviews – 4
    Design - 5
    Keyboard & Touchpad - 8
    Tech Support - 11
    Value & Selection - 7
    Software - 4
    Customer Satisfaction - 3
    Innovation - 1
    Total Points – 43
    Indiferent din cele mentionate mai sus, va sugereram ideia de a examina fiecare laptop in parte, de a examina reusita modelului, si de a fi destul de precauti inainte de a lua o decizie si de a merge la cumparaturi.


    Cum cumpăr de pe Internet?


    Odată cu dezvoltarea tehnologiilor informaţionale, cumpărăturile clasice încep să fie înlocuite cu cele de pe internet. Magazinele on-line oferă cumpărătorului posibilitatea de achiziţionare a produselor direct de la un calculator conectat la internet.
    Cum cumpăr?
    1. Este sufcicient să accesam de la calculatorul conectat la internet adresa Shop Magazinului, şi să alegem produslul dorit.
    2. Ne înregistram (după caz), pe pagina web a magazinului virtual, indicînd un login (nume), şi o parolă securizată, devenind utilizatorul magazinului, care se obligă să păstreze confidenţialitatea datelor noastre.
    3. După opţiunea “Adaugă în coş”, adăugăm produsul (ele) solicitate, după care confirmăm trecerea la pagina urnătoare.
    4. Se indică adresa de livrare şi modalitate de plată, de obicei se utilizează achitarea cu cardul bancar indicînd datele cardului, ori o altă modalitate de plată.
    5. Plasarea comenzii are loc după apasarea butonului  “Trimite comanda”.
    Adresa de livrare si modalitatea de plată sunt verificate. Daca toate datele sunt corecte, comanda urmează să fie procesată de către operator. În cazul plăţii prin card bancar, cumpărătorul este direcţionat întro fereastră de plată.
    6. După ce se trimite comanda finală, primim un e-mal pe adresa trecută în profilul de utilizator.
    Atenţie! Sistemul de achitare cu cardul pentru magazinele on-line din ţara noastră este puţin dezvoltată, astfel este nevoie să indicaţi un numar de contact şi să aşteptaţi să fiţi contactaţi de un consultant al shop magazinului.





    Cum cresti viteza internetului pe Mozilla si Explorer


    Cele doua browsere au tendinta a a se misca mai greu dupa o perioada de folosire, insa exista metode care pot asigura “curatenia” si pot reda viteza de navigare pe internet.
    Viteza cu care navigam pe internet este esentiala in vremurile conumicarii extrem de rapide, de aceea apar tot felul de noi metode care sa ajute la cresterea acesteia.
    Iata pasii care trebuie urmati pentru fiecare dintre cele doua browsere
    Firefox
    1. Deschide browserul Firefox si in bara de adresa scrie “about:config”, apoi apasa tasta “enter”.
    2. Da dublu click pe “network.http.pipelining”, setandu-l astfel pe “true”.
    3. Da dublu click pe “network.http.pipelining.maxrequests” si seteaza valoarea la 10.
    4. Da click dreapta in zona goala, selecteaza “New”, apoi creeaza un nou string “nglayout.initialpaint.delay”, caruia ii setezi valoarea 0.
    Internet Explorer :
    1. Da click pe butonul “Start” si selecteaza “Run”.
    2. Scrie “regedit” si apasa pe “OK”.
    3. Navigheaza prin lista din stanga paginii, dupa cum urmeaza: HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings
    Dupa ce selectezi optiunile de mai sus, vei vedea continutul folderului “Internet Settings”.
    4. Fii atent la urmatoarele doua valori, din coloana din dreapta a “Regedit”:
    MaxConnectionsPerServer
    MaxConnectionsPer1_0Server
    Daca NU vezi ambele valori, atunci mergi direct la pasii 6-7. Daca vezi cele doua valori, atunci continua cu pasul 5.
    5. Da click dreapta pe “MaxConnectionsPerServer” si alege “Modify”. Selecteaza “Decimal” si seteaza campul “Value” la o valoare mai mare, sa spunem 6. Repeta acest pas si in cazul celei de-a doua valori, “MaxConnectionsPer1_0Server”. Mergi mai departe la pasul 9.
    6. Da click pe “Edit” in bara de sus, selecteaza “New” si apasa pe “DWORD.”
    7. Scrie “MaxConnectionsPerServer” ca noua valoare DWORD si da “Enter.” Noua valoare va aparea in coloana din dreapta. Da click dreapta pe aceasta valoare si alege “Modify”. Da click pe “Decimal” si seteaza campul “Value” la 6.
    8. Repeta pasii 6-7 folosind “MaxConnectionsPer1_0Server” ca nume pentru valoarea “DWORD”.
    9. Iesi din “Regedit” si deschide Internet Explorer pentru a-l testa.



    Laptopul tau are nevoie de drivere ? Uite unde le poti gasi






    Una dintre problemele majore cu care se confruntă toţi utilizatorii de laptop-uri este căutarea şi instalarea driverelor corespunzătoare. În mod normal, fiecare laptop vine cu un sistem de operare preinstalat şi pachetul de drivere aferent. De regulă, acestea se găsesc pe un CD sau pe o partiţie de recovery. Mare atenţie, nu formataţi această partiţie specială. Ea poate fi ascunsă sau la vedere.
    Sunt foarte multe persoane care au formatat partiţia specială de recovery, cu scopul de a beneficia de mai mult spaţiu de stocare, fără să se gândească la faptul că acolo se găsesc toate driverele şi pachetul softwarecorespunzător laptop-ului. Iar în prezent, HDD-urile au capacităţi mari de stocare. Nu cred că acei GB, dedicaţi partiţiei de recovery, vă sunt atât de necesari.
    Revenind la partea de drivere, fiecare producător pune la dispoziţia utilizatorilor de laptop-uri toate driverele şi pe site-urile oficiale. Dacă, din greşeală, stricaţi CD-ul sau formataţi partiţia de recovery, următorul pas este să mergeţi pe site-ul oficial al producătorului şi să căutaţi pachetul de drivere. Unii oferă drivere la nivel de serie, alţii la nivel de modele sau chiar la nivel de serial number.
    acer logo Download drivere laptopDrivere laptop Acerlg logo Download drivere laptopDrivere laptop LGapple logo Download drivere laptopDrivere laptop Apple
    msi logo Download drivere laptopDrivere laptop MSIasus logo Download drivere laptopDrivere laptop Asuspanasonic logo Download drivere laptopDrivere laptop Panasonic
    benq logo Download drivere laptopDrivere laptop BenQsamsung logo Download drivere laptopDrivere laptop Samsungdell logo Download drivere laptopDrivere laptop Dell
    sony vaio logo Download drivere laptopDrivere laptop Sony Vaiohp logo Download drivere laptopDrivere laptop HPtoshiba logo Download drivere laptopDrivere laptop Toshiba
    lenovo logo Download drivere laptopDrivere laptop LenovoFujitsuDrivere laptop Fujitsu
    Fiecare producător îşi afişează informaţia după cum doreşte. Unii oferă drivere la nivel de serie, alţii la nivel de model sau chiar serial number. Mare atenţie când selectaţi, ce selectaţi şi pentru ce sistem de operare doriţi. Dacă faceţi totul cu atenţie, în câteva minute vă puteţi salva driverele corespunzătoare laptop-ului vostru.



    Ce trebuie sa cunoastem cind cumparam un aparat foto digital !?

    Odata ajunsi in magazinele de specialitate, urmeaza sa ne decidem ce tip de aparat foto cumparam, si cum facem o achizitie reusita. De multe ori, principalul element de care tin cont cumparatorii la alegerea unui aparat foto digital sunt „megapixelii”, insa nu intodeauna acest element determina o achizitie cu adevarat reusita.
    Pentru a face o elegere corecta este important sa tinem cont de urmatorele lucruri:
    Sa determinam ce anume avem nevoie?
    O greseala pe care o observam la unii cumparatori de aparate foto digitale, este achizitionarea unui aparat care nu corespunde cerintelor lor, si sunt dincolo de ceea ce au cu adevărat nevoie. Este important sa ne gindim la urmatoarele intrebari:
    De ce avem nevoie sa cumparam aparatul foto?
    Ce tip de fotografie dorim sa facem? (portrete, peisaje, macro, sport)
    Unde dorim sa utilizam aparatul ? (interior, exterior, la lumină scazuta, lumina puternica)
    Va ramine in mare parte in modul automat sau dorim sa invatam arta de a fotografia?
    Ce nivel de experienta avem cu aparate foto?
    Ce tip de caracteristici cautam? (zoom lung, de stabilizare a imaginii, ecran LCD mare, etc)
    Cit de important este marimea si portabilitatea?
    Care este bugetul stipulat?
    In functie de raspunsul la intrebarea de mai sus, puteti alege un aparat foto din urmatoarele categorii:
    - Ultracompact:  este mic si usor, compatibil cu orice buzunar si poate fi utilizat pentru efectuarea pozelor destul de rapid in orice situatie sau loc. Este bazat pe setarile prestabilite, fara mari conostinte in arta tehnologiilor.
    - Compact: are un zoom mai mare si ceva mai multe optiuni decat cele din prima categorie. Unele pot filma in format HD (high definition).
    - Superzoom: au aspectul unui aparat profesionist, iar obiectivul sau poate mari de 20X, fara a fi nevoie de mai multe obiective, precum in cazul DSLR-urilor (digital single-lens reflex). De asemenea, ofera control asupra balansului de alb sau asupra duratei si modului de expunere.
    - DSLR: sunt cele mai performante, ce produc, evident, si fotografiile de cea mai buna calitate. Modelele pentru incepatori au, in continuare, presetari, insa, cand prindeti curaj, puteti prelua controlul total asupra optiunilor. Nu in utltimul rand, in acest caz, este eliminat timpul mort dintre momentul in care apasati pe buton si captarea fotografiei.
    Daca alegeti un aparat DSRL, este de preferat sa cumparati obiectivul separat, cel care este livrat, de obicei, cu tot cu aparat, fiind de calitate mai slaba. Astfel, pentru inceput, veti dori un obiectiv care sa acopere distantele la care se fotografiaza cel mai des, adica intervalul 18 – 200 mm.
    Inainte de a cumpara aparatul foto digital, consultati-va cu consultantul de vinzari, respectiv intrebati de perioada de garantie oferita, brandul aparatului, pozitionarea acestuia pe piata foto, reusita modelului ales, si daca exista un centru autorizat de reparatie in localitatea ta.
    Aveti grija la indeplinirea contractului de garantie si cititi atent punctele stipulate in contract.