miercuri, 22 iunie 2011

Televizoare Apple in toamna?

Apple intra in “afacerea” cu televizoare. Potrivit unui fost director din Cupertino, urmatoarea mare mutare a companiei presupune incheierea unui parteneriat cu un producator de televizoare, pentru a vinde seturi TV branduite cu marca Apple, relateaza Daily Tech.
Potrivit sursei citate, gigantul va incerca sa concureze cu Netflix prin integrarea serviciului iTunes in gama de televizoare. Pentru reusita acestui plan, cel mai probabil Apple va face echipa cu Samsung.

Fostul executiv considera ca partenerul pe care il va alege Apple va avea de castigat chiar daca brandul Apple ar atrage clienti care, in mod normal, ar alege brandul producatorului respectiv. "Daca tot trebuie sa concurezi cu cineva, mai bine concurezi cu tine insuti", ar fi declarat sursa.

Ideea ca Apple ar intra in business-ul cu televizoare a fost vehiculata de mai multa vreme. In fond, compania are o experienta solida in comercializarea de monitoare pentru calculator. Dar, acum, este pentru prima oara cand un fost director confirma aceasta informatie.
Daca datele ex-oficialului sunt reale, primul televizor marca Apple va aparea pe piata in aceasta toamna, existand sanse sa fie lansat odata cu a cincea generatie de iPhone.
Compania nu se afla la prima incursiune in lumea TV. Gigantul a tatonat piata  si cu dispozitivul Apple TV, care permite rularea wireless a continutului din iTunes direct pe televizor. Insa acest produs nu a cunoscut succesul, chiar CEO-ul Steve Jobs numindu-l un "hobby". Mai mult, unii analisti il considera "singurul esec major al Apple".


Pe de alta parte, nici produsul similar oferit de Google, Internet TV nu se poate lauda cu vanzari record, explicatia pentru cele doua esecuri constand in faptul ca pe piata inca nu exista cerere pentru astfel de echipamente.

Analistii cred insa ca, la un moment dat, consumatorii vor accepta ideea de internet TV, mai ales daca sunt incluse si softuri eficiente.
Unele voci spun ca miscarea Apple are doar rostul de a contracara eforturile Google pe acest segment, cel din urma achizitionand recent Sage TV, o companie bine cunoscuta pentru centrele media si softul DVR.
Sursa:www.hit.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu