sâmbătă, 25 iunie 2011

Lytro: prima camera care permite refocalizarea fotografiilor dupa captura

O companie nou infiintat din Statele Unite, pe nume Lytro, promite sa revolutioneze industria fotografica si modul in care facem poze.
Dezvoltatorul lucreaza la o camera (pe care o va lansa mai tarziu in cursul acestui an), care ii va permite utilizatorului sa refocuseze imaginile, dupa ce acestea au fost capturate, informeaza AllThingsD.
Secretul din spatele acestei camere este un nou tip de sensor, care aduna mult mai multa informatie despre lumina care patrunde in aparat decat senzorii gasiti pe orice alte tipuri de camere digitale.

In loc sa inregistreze o cantitate finita de informatie despre lumina din fotografie, asemeni senzorilor actuali, device-ul Lytro inregistreaza intregul “camp de lumina”, compus din toate razele de lumina dintr-un cadru. Asta include intensitatea culorii si directia razelor de lumina.
Prin aceasta cantitate mare de date, focus-ul unei fotografii poate fi ajustat cu ajutorul unui computer, in aceiasi modalitate prin care am folosi Photoshop-ul pentru a ajusta luminozitatea sau contrastul.
Senzorul Lytro permite de asemenea capturarea unor fotografii in conditii de lumina foarte slaba, fara a avea nevoie de blitz. In plus, noile echipamente vor putea realiza fotografii 3D cu o singura lentila, iar efectul de profunzime va putea fi observat fara ochelari speciali.
Potrivit fondatorului si directorului executiv Lytro, prima camera a companiei “va fi un produs cu un pret competitiv, care iti incape in buzunar”. Camera va fi disponibila inainte de sfarsitul anului. Pentru a rezerva un aparat, viziteaza Lytro.com si introdu adresa de email.
Sursa:www.hit.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu