miercuri, 15 iunie 2011

Review Samsung Galaxy Tab 10.1: Pe urmele lui iPad 2

Tableta Samsung Galaxy Tab 10.1 Honeycomb iese in evidenta, in primul rand, prin faptul ca este mai usoara si mai subtire decat iPad 2 si este mai mica decat Motorola Xoom sau Acer Iconia Tab A500. Ultimele doua sunt, oricum, mai grele decat majoritatea tabletelor.
In afara unei oferte de aplicatii mai slaba decat a competitorilor, Galaxy Tab 10.1 este unul dintre cele mai bune device-uri de acest gen de pe piata.

Predecesorul sau, Galaxy Tab 10.1V, care era mai greu si mai mare, a fost scos din fabricatie.
Alti competitori importanti pentru acest device, in afara lui iPad 2, sunt Asus Eee Pad Transformer (10.1 inches), BlackBerry PlayBook si HTC Flyer, ambele cu ecran de 7 inches. Este de asteptat aparitia lui HP TouchPad, care se anunta o tableta foarte interesanta.
Dar sa revenim la Galaxy Tab 10.1. Cu o grosime de doar 8,6 mm, este cu 0,2 mm mai subtire decat iPad 2, iar la o greutate de 565 grame, este cu 36 de grame mai usor.
Feeling-ul este cel potrivit, fiind un device perfect echilibrat si situat undeva intre un e-book reader precum Amazon Kindle 3 si o tableta de 10 inci masiva, perfecta pentru a privi filme intr-o calatorie lunga.
Samsung a avut grija sa aiba inca un atu in plus prin folosirea sistemului de operare Android 3.1, cu noi facilitati. Tableta nu are un port USB, asa ca nu poate profita de noua facilitate Android de a suporta periferice conectate prin USB. Este un minus, dar nu unul mare pentru ca nu aceasta a fost ideea din spatele acestui produs.
Samsung a pus o camera video mai mica pe 10.1 in comparatie cu 10.1V, care avea un dispozitiv de 8MP. Totusi, cei 3MP ai camerei video din spatele aparatului sunt mai multi decat cei de pe iPad 2. In plus, mai exista o camera video in fata, cu 2MP.
O alta schimbare subtila dar eficienta este aceea ca are o baterie de 7000mAh pentru utilizare zilnica. In testele noastre, a durat circa noua ore in conditiile unei utilizari cotidiene. Bateria principalului concurent, iPad2, este 6600mAh.
Acest model are accelerometru si controller gyro cu patru canale, in timp ce iPad 2 are acelasi dispozitiv cu trei canale. Pot parea upgrade-uri minore, dar, laolalta, devin majore. Device-ul raspunde mai rapid la comenzi si este mai eficient la capitolul gaming. Galaxy Tab mai are in dotare boxe puternice pe partile laterale si poate rula lejer filme in format 1080p.

Bineinteles, 10.1 are si alte facilitati oferite de celelalte device-uri cu Android: GPS, suport pentru Adobe Flash inclus in browser, rezolutie 1290x800, Bluetooth si Wi-Fi, procesor Nvidia Tegra 2 dual-core si aplicatii standard pentru tabletele Andoid.
Este o alegere inteligenta pentru oricine vrea un aparat usor si portabil cu Android. Totusi, Google mai are de lucrat pana sa ajunga din urma Apple la capitolul numar de aplicatii eficiente. Exista doar cateva zeci de aplicatii care merita sa fie descarcate pentru Android, fata de cateva mii pentru iOS.
Asadar, ecosistemul media este un pic subdezvoltat si pentru Galaxy Tab 10.1. Sigur, poti privi filme pe net, dar, daca vrei sa le descarci, esti pe cont propriu. Oficialii Samsung au promis ca vor lansa un hub media pentru a cumpara sau inchiria filme produse la Hollywood, la scurt timp dupa lansarea lor.
O alta functie care ar fi binevenita ar fi o aplicatie numita Social Hub, folosita pentru agregarea feed-urilor pentru retele sociale, email, mesagerie instant, calendar si contacte. Va include si un e-book reader si suport DLNA pentru streaming media. In cutia originala a aparatului este inclus un incarcator, un cablu USB si casti. Despre pret insa, nu se stie nimic deocamdata.
Sursa:http://www.hit.ro
MarketOnline

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu