miercuri, 8 iunie 2011

Procesoare de 28nm de la Samsung

Samsung a anuntat ca este gata sa produca procesoare cu tehnologia de 28nm, care vor consuma cu 35% mai putina energie decat actualele procesoare construite pe arhitectura de 45nm.

Potrivit oficialilor companiei, noile procesoare vor putea depasi frecventa de 2GHz. Tehnologia folosita pentru fabricatie, High-K Metal Gate, se inscrie in strategia Samsung de a utiliza procesoare pe 28nm pentru smartphone-uri si tablete.


Potrivit lui KH Kim, director in cadrul corporatiei, considera ca aceasta descoperire este un pas inainte catre implementarea tehnologiei de 28nm pentru device-uri care vor cunoaste o mare expansiune in viitor, precum tablete, smartphone-uri si internet TV.

In afara de a face procesoare bune pentru jocuri, producatorii se concentreaza si pe procese care tin de evolutia interfetelor device-urilor.

Recent, Samsung a anuntat lansarea unui display de tableta de 10.1 inci si 300-ppi. Cei 2560x1600 de pixeli ii ofera display-ul WQXGA o rezolutie de peste cinci ori mai mare decat cea a ecranului iPad. Cu toate acestea, potrivit datelor oficiale, consumul de energie este cu 40% mai scazut decat in cazul display-ului mai mic de pe Galaxy Tab.


Coreenii au folosit tehnologia PenTile, utilizata si la smartphone-ul Nexus One. Samsung nu a precizat care va fi prima tableta care va beneficia de acest display, dar cel mai probabil va debuta cu Super Galaxy Tab.
Sursa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu