miercuri, 8 iunie 2011

Facebook incalca din nou confidentialitatea utilizatorilor

Facebook a extins in tacere aria de acoperire a tehnologiei de recunostere faciala, reinnoind astfel temerile referitoare la politicile de confidentialitate ale celei mai mari retele sociale din lume.
Feature-ul, pe care Facebook l-a activat automat pentru toti userii Facebook, a fost extins de la Statele Unite la “majoritatea tarilor”, potrivit informatiei postate pe blogul retelei de socializare.
Functionalitatea “Tag Suggestions” foloseste tehnologia de recunoastere faciala pentru a accelera procesul de “etichetare” a prietenilor si a cunostintelor care apar in fotografiile postate pe Facebook.

Implementarea acestei tehnologii a starnit un val de ingrijorari in randul specialistilor din industrie. Compania de securitate Sophos atragea atentia pe blog ca in ultimele zile utilizatorii Facebook au raportat activarea automata a optiunii de recunoastere faciala, fara a primi in prealabil o notificare de la Facebook.
Facebook, care si-a anuntat in decembrie planurile de a introduce acest serviciu in Statele Unite, a recunoscut ca feature-ul este acum disponibil in mai multe regiuni.
Serviciile online ale Google si Apple, Picasa, si respective iPhoto folosesc de asemenea tehnologia recunoasterii faciale, insa folosirea unei astfel de functionalitati pe o retea sociala cu peste 500 de milioane de utilizatori ridica numeroase semne de intrebare cu privire la confidentialitate.

In plus, software-ul iPhone de exemplu, le ofera utilizatorilor control asupra tehnologiei de recunoastere facial, oferindu-le optiunea de a folosi sau nu tehnologia recunoasterii faciale pe colectiile de fotografii personale.
Functionalitatea oferita de Facebook functioneaza la polul opus, operand independent si analizand fetele din pozele uploadate recent.
Specialistii in securitate sustin ca un astfel de sistem ar putea contribui la asocierea fotografiilor cu adresele de email.
Voi ce parere aveti, noua tehnologie de recunoastere faciala constituie o amenintare la confidentialitatea informatiilor personale de pe Facebook?
Sursa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu