marți, 28 iunie 2011

Google retrage serviciile Google Health si PowerMeter

Google renunta la doua proiecte importante: Google Health si PowerMeter. Compania isi motiveaza decizia sustinad ca niciunul dintre cele doua servicii nu a atras suficient de multi useri, astfel incat sa primeasca in continuare suport.
Google Health, un serviciu gratuit care permite stocarea datele personale despre sanatate, va “iesi la pensie” incepand cu 1 ianuarie 2012, relateaza Mashable. Utilizatorii vor avea la dispozitie un an, de la data inchiderii, pentru a-si descarca informatiile.

PowerMeter, un alt instrument gratuit care ajuta la monitorizarea consumului de energie dintr-o casa, va fi scos din functiune pe 16 septembrie 2011.
Google a declarat ca va incerca sa simplifice modalitatea prin care oamenii isi pot recupera datele stocate pe aceste servicii, urmand sa faciliteze de asemenea si tranzitia catre alte servicii similare.

In prezent, utilizatorii isi downloada informatiile personale de pe Google Health sub format PDF, HTML sau ZIP. De asemenea, in scurt timp, compania le va permite user-ilor “sa isi transfere direct datele catre alte servicii care ofera suport pentru protocolul Direct Project, un standard emergent adresat sectorului de sanatate.”
Datele de pe PowerMeter vor fi disponibile decat in formar CSV.
Sursa:www.hit.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu