Panasonic a anuntat lansarea unui nou model de camera foto compacta cu obiective interschimbabile: Lumix GF3.

Noul model se inscrie in clasa Micro Four Thirds, utilizeaza un senzor Live MOS de 17,3 x 13 mm, cu 12,1 MPx, protejat antipraf printr-un filtru ultrasonic si este coordonat de un procesor Venus Engine VII HD.
Sensibilitatea poate fi ajustata automat sau manual, in intervalul 100 – 6.400 ISO.
Autoexpunerea se realizeaza prin masurarea a 144 zone de pe senzor, poate fi realizata evaluativ, cu pondere centrala sau spot si poate fi compensata in intervalul -3 +3 IE.
Autofocalizarea se realizeaza prin masurarea contrastului pe senzorul principal, producatorul sustinind ca schimbarea automata a planului de focalizare de la 2 m la infinit, dureaza doar 0,18 sec cand se foloseste obiectivul LUMIX G VARIO HD 14 – 140 mm f:4-5,8 ASPH MEGA O.I.S.

Incadrarea si vizionarea imaginilor se realizeaza pe un ecran LCD de 3 inch (7,5 cm) de tip Touch Screen, cu 460.000 puncte; utilizatorul poate efectua unele comenzi (de exemplu autofocalizare sau declansarea obturatorului) prin simpla atingere a unor marcaje afisate pe ecranul LCD.
Fotografia in rafala se face la o cadenta de 3,8 cadre / sec la rezolutia maxima (fara Live View).
Fotografierea se poate realiza folosind una dintre cele 17 scene presetate sau in modul Intelligent Auto (prin selectarea subiectului din cadru prin atingerea imaginii de pe ecranul LCD).
Blitzul incorporat are numar director 6,3 (m, 160 ISO).

Imaginile, in format RAW, RAW + JPEG sau JPEG pot fi salvate pe carduri SD, SDHC sau SDXC.
Panasonic Lumix GF3 poate inregistra secvente video la rezolute Full HD (25 fps) sau mai mica, cu sunet monofonic. Pentru filmare, utilizatorul poate selecta una dintre cele 11 scene presetate.
Camera este alimentata de o baterie Li-ion care asigura o autonomie de circa 320 declansari.
Panasonic Lumix GF3 masoara 107,7 x 67,1 x 32,5 mm si cantareste 264 g (cu card si baterie dar fara obiectiv).
Pret: Aproximativ 1025$ sau 715 euro
Sursa foto-magazin.ro via panasonic.net