joi, 2 iunie 2011

Microsoft a dezvaluit oficial Windows 8

Microsoft a dezvaluit miercuri urmatoarea versiunea a sistemului de operare Windows. Iata ca speculatiile s-au adeverit, iar noua platforma s-a prezentat intr-o cu totul noua interfata, optimizata pentru lumea emergenta a tabletelor.
Compania a numit noua versiune un Windows “reimaginat”, care va rula pe toate tipurile de dispozitive, de la gadget-urile mici cu ecrane touchscreen la traditionalele PC-uri cu ecrane mari, si va putea functiona fie cu un mouse si o tastatura, fie fara.
Microsoft isi propune ca prin noul sistem de operare sa capete statutul unui competitor puternic pe piata emergenta a tabletelor, in care actualul Windows 7 s-a zbatut sa faca fata platformelor Google sau Apple.

In cadrul evenimentul de presa, reprezentantii companiei au prezentat cateva sisteme prototip care au rulat software-ul, inclusiv o tableta, un laptop si un PC all-in-one. Noua interfata se indeparteaza extrem de mult de traditionalul Windows desktop pe care Microsoft s-a bazat decenii intregi.
Ecranul afiseaza icon-uri de aplicatii mari si colorate, similare celor care se gasesc pe sistemul de operare Windows 7. Atingerea unui icon cu degetul lanseaza aplicatia si ii permite sa acapareze intregul ecran, fara obisnuitele meniuri Windows si barele de scroll de pe marginea display-ului.
Microsoft a dezvaluit de asemenea o noua platforma pentru dezvoltatorii de software, care se va baza pe HTML 5, Javascript si CSS, pentru a le permite sa construiasca aplicatii conectate la web pentru Windows 8 si Internet Explorer 10.

Potrivit lui Microsoft, Windows Explorer si Windows desktop vor continua sa fie disponibile, iar software-ul va fi compatibil cu toate aplicatiile Windows 7.
Compania a adaugat de asemenea ca noua platforma va putea rula atat pe procesoarele ARM de la Qualcomm sau Texas Instruments, cat si pe platforma x86 de la Intel si AMD.
Sistemul de operare Windows 8 este asteptat sa ajunga pe dispozitive in toamna anului viitor.
Sursa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu