joi, 9 iunie 2011

Un tehnician Mac instala programe spyware pe laptopurile clientelor sale

Un tehnician Macintosh in varsta de 20 de ani a fost arestat miercuri de politia din California, dupa ce oamenii legii au descoperit ca instala programe de tip spyware pe laptopurile pe care le repara.
Potrivit purtatorului de cuvant al politiei, Trevor Harwell lucra pentru o companie numita Rezitech, specializata in reparatia la domiciliu a computerelor. “Specialistul” profita de oportunitate pentru a instala pe laptopurile clientilor un software numit Camcapture, care ii oferea acces la webcam.

Astfel ca, in timpul liber, Harwell se delecta urmarindu-si clientele in timp ce faceau dus sau se schimbau.
Politia a gasit pe computerele tehnicianului mii de imagini si a identificat zeci de victime, toate femei din Los Angeles si imprejurimi.
Harwell le trimitea victimelor ceea ce parea a fi mesaje generate de sistem. Unele dintre acestea le cereau victimelor sa repare senzorul intern al webcam-ului. “Ar trebui sa iti repari senzorul intern in curand. Daca nu esti sigur ca stii ce ai de facut, incearca sa iti pui laptopul in apropierea unei surse de abur pentru cateva minute, pentru a-ti curata senzorului.” In urma acestui mesaj, majoritatea femeilor isi luau laptopul in baie in timp ce faceau dus.

Autoritatile au fost alertata de activitatea lui Harwell inca de anul trecut, cand un rezident din Orange County, suburbie a Los Angeles-ului, a contactat oamenii legii dupa ce a devenit suspicios in legatura cu mesajele care apareau pe computerul fiicei lui.
Sursa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu