joi, 30 iunie 2011

Samsung a cerut SUA sa interzica importul de produse Apple

Batalia pe patente intre Samsung si Apple continua, dupa ce grupul sud-coreean a cerut Comisiei pentru Comert International din SUA sa interzica importul de iPhone-uri, iPad-uri si iPod-uri, motivand ca acestea incalca cinci brevete aflate in portofoliul lor, legate de standardele de comunicare wireless si interfata dispozitivelor mobile.
Desi Apple este o companie americana, multe dintre produsele sale sunt asamblate in China si exportate in Statele Unite, informeaza Economic Times.
Acesta este ultimul episod din lupta intre Samsung si Apple, dezvoltatorii hardware cu cea mai mare rezonanta in industria smarphone-urile.

Disputa a inceput in aprilie, cand Apple a acuzat Samsung ca linia S de smartphone-uri si tablete copiaza fidel iPhone-ul si iPad-ul.
“In loc sa inoveze si sa isi dezvolte propria tehnologie, alaturi de un stil unic pentru gama de smartphone-uri si tablete, Samsung a ales sa copieze tehnologia Apple, interfata si stilul inovator in aceste produse care incalca patentele,” declara  Apple in plangerea formulata.
Samsung a raspuns prin trei contra-procese, intentate in Seul, Tokyo si Mannheim (Germania), in care acuza Cupertino de incalcare a cinci patente.


Saptamana trecuta a fost randul lui Apple, care a deschis un nou proces in Seul, prin care a cerut interzicerea vanzarii ultimelor produse Apple, sustinand ca reprezinta copii ale iPhone-ului si iPad-ului.
Paradoxal, in ciuda tututor acestor procese, cele doua companii au o relatie stransa de afaceri.
Apple a fost in 2010 al doilea cel mai mare client al Samsung, dupa Sony, generand patru procente din veniturile anuale ale companiei sud-coreene, in valoare de 142 de miliarde de dolari.
Sursa:www.hit.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu