luni, 13 iunie 2011

How To: Cum sa rezolvi iProblemele

Produsele Apple, desi revolutionare, nu sunt perfecte. Intotdeauna pot aparea erori si probleme pe care, cu putina rabdare, le poti rezolva usor.

Cum sa rezolvi iProblemele
De exemplu, ce faci daca iTunes nu poate sa detecteze device-ul atunci cand il conectezi? Atunci cand conectezi un iPhone, iPod sau iPad la Mac, indicatorul de baterie care apare pe ecran se va schimba pentru a arata ca se incarca sau este conectat. Daca se vede ca o baterie normala, incearca un alt port USB si asigura-te ca este conectat direct la Mac.
In plus, un device nu apare daca bateria are foarte putina energie, asa ca asteapta putin pana se incarca si ar trebui sa apara. Daca, totusi, conectiunea este ok dar iTunes tot nu recunoaste device-ul, ruleaza Software Update pentru a fi sigur ca OS X si iTunes sunt la zi. Apoi, eventual, da-le si un restart.
Unele programe, inclusiv cele legate de securitate si anti-virusi, pot cauza probleme de acest gen, asa ca incearca sa le dezactivezi sau dezinstalezi sa vezi daca merge. Mai ai si alte softuri similare pe Mac? Dezinstaleaza si restart.

"Am pierdut muzica de pe Mac dar o am pe iPod"
Pentru protectie impotriva pirateriei, Apple nu-ti ofera o aplicatie care sa-ti permita sa copiezi muzica din iPod pe Mac, dar acum vorbim despre cazul in care chiar ai cumparat muzica respectiva. Descarca programul Senuti. Exista o versiune trial, gratis, sau poti cumpara varianta full pentru 19 dolari. Instaleaza, deschide, conecteaza device-ul, selecteaza melodiile care apar in fereastra si click transfer.
How To: Cum sa rezolvi iProblemele
"Cum sa-mi sincronizez device-ul iOS fara sa pierd informatiile"

Nu este usor, trebuie sa transferi fisierele iTunes pe noul device pentru ca iPhone si iPod sa faca sincronizarile normal. Pe vechiul Mac ruleaza Software Update pentru a fi sigur ca ai ultima versiune de iTunes. Apoi, deschide iTunes, apasa Commad+ pentru a deschide Preferences si click Advanced. Daca acest fisier nu exista, trebuie accesat folderul  Keep iTunes Media. Astfel, toata muzica va fi mutata intr-un singur loc. Zona de deasupra iti va arata unde este pastrat folderul iTunes (de obicei in /Users/yourusername/Music). Localizeaza-l in Finder si copiaza-l pe noul tau Mac (printr-un hard extern sau stick USB). Apoi poti gasi folderul iTunes pe noul device.
Fisierele vechi trebuie sa le inlocuiasca pe cele noi, dar daca ai deja fisiere media pe noul device, muta folderul iTunes in alta parte.
Apoi, muta fisierul iTunes din vechiul Mac in /Users/yourusername/Music pe cel nou si porneste iTunes. Daca totul este ok, fisierele tale media vor fi in siguranta.

"Incarcarea nu este suportata de catre acest accesoriu..."
Exista niste motive pentru care device-ul nu se incarca: poate accesoriul nu are suficienta energie sau portul USB este prea jos, cablul nu este bun sau conectorul este murdar. Incearca sa folosesti alt accesoriu, cablu sau port USB si curata conectorul device-ului.

Cum sa cresti viata bateriei device-ului cu iOS
Daca bateria se termina relativ repede, exista cateva metode de a-i prelungi viata. Dezactiveaza orice serviciu pe care nu-l folosesti: 3G, Wi-Fi, Bluetooth, Push, Location Services si altele. In plus, este bine sa reduci luminozitatea ecranului si sa eviti sa sari prea des de la o melodie la alta. O solutie aici ar fi sa creezi playlist-uri cu melodiile favorite. De asemenea, este bine sa-ti recalibrezi bateria, ceea ce inseamna s-o treci printr-un ciclu intreg de incarcare, adica s-o lasi sa se descarce si apoi s-o incarci la capacitate maxima. Acest proces este bine sa fie facut o data pe luna.
Sursa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu