sâmbătă, 25 iunie 2011

PossessedHand dispozitiv care ajuta orice afon sa invete chitara peste noapte


PossessedHand este dispozitivul inventat de o echipa a Universitatii din Tokio care ajuta orice afon sa invete un instrument precum vioara sau chitara fara a fi talentati sau a avea cunostinte muzicale.
Dispozitivul, stimuleaza muschii antebratului prin impulsuri electrice ce misca degetele fara a fi nevoie de comenzi de la creier pentru acest “efort”. Folosind o centura purtata in jurul antebratului, Emi Tamaki, seful echipei de cercetatori, a facut o demonstratie cintand la un instrument cu corzi japonez denumit Koto, in conditiile in care nu mai pusese mana niciodata pe acesta.
Centura purtata pe mana este legata prin 28 de electrozi care stimuleaza toate articulatiile din degetele mainii facand astfel posibila miscarea independenta a lor pe ritmuri ce pot fi programate in functie de dorinta utilizatorului.
La prima vedere, mana posedata pare sa fie extrem de utila in recuperarea pacientilor ce au suferit atacuri cerebrale sau ideale pentru oricine doreste sa invete folosirea unui instrument muzical si nu este facut pentru asta. Echipa de cercetatori a observat ca incepatorii in folosirea unui instrument muzical cu corzi fac pana la 13 greseli de sincronizare, pe cand cei care au atasat aparatul inventat de japonezi au facut pana la 4 greseli de sincronizare in timpul unei melodii cantate.
Sursa:www.itmoldova.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu