joi, 2 iunie 2011

Iata ce se intampla cand furi un MacBook care are instalat un software spion

Un barbat din California a reusit sa dea de urma hotului care i-a furat laptopul folosind un software spion, care a fotografiat infractorul in timp ce acesta folosea computerul.
Joshua Kaufman din Oakland a decis sa isi faca singur dreptate dupa ce politia locala nu a luat suficiente actiuni pentru a-i recupera MacBook-ul care ii fusese furat din locuinta.

Kaufman si-a adus aminte ca avea instalat pe laptopul furat un program de securitate numit Hidden, care nu numai ca i-a permis sa vada locatia in care se afla device-ul lui, dar chiar i-a facut o serie de poze infractorului.
Inarmat cu aceasta informatie, Kaufman a reusit sa afle locul in care lucreaza si resedinta barbatului. Dar, in ciuda noile dovezi, politistii au esuat inca o data sa recupereze gadgetul.

In ultima instanta, Kaufam a decis sa publice informatia online, pe blogul sau, sub forma unei postari cu titlul “"This Guy Had My MacBook", iar in curand contul sau de Twitter a inceput sa atraga mii de follower-i.
Iar odata ce “forta Internetului” a fost dezvaluita, mass-media din SUA a contactat inca o data autoritatile, care in cele din urma au reusit sa dea de urma infractorului.
“ARESTAT! Tocmai m-a sunat un politist din Oakland si m-a anuntat ca l-au arestat pe tipul din pozele mele! BOOYA!”, a fost mesajul pe care l-a postat Kaufam pe Twitter ieri, dupa ce a aflat ca politia a dat de urma hotului.

Nu este primul caz de acest gen. Melvin Guzman este un aflat infractor care a avut ghinionul de a fura un Mac tocmai de la un hacker. Razbunarea pagubitului a fost una pe masura unui geek. Prin intermediul unui program de genul celui folosit de Kaufam, hacker-ul nostru a reusit sa transforme infractorul intr-o “vedeta”.
Sursa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu