joi, 2 iunie 2011

Apple pregateste trei mari lansari saptamana viitoare: iCloud, iOS 5 si OS X Lion

Saptamana viitoare va avea loc evenimentul anual Worldwide Developers Conference (WWDC), pe care Apple il va marca prin lansarea serviciului de cloud si prin dezvaluirea platformei iOS 5 si a sistemului de operare Lion, urmatoarea versiune Mac OS X.
Apple ne obisnuise ca in cadrul acestui eveniment sa lanseze cate un nou iPhone, insa de data aceasta compania ne-a dat de inteles cu ceva timp in urma ca nu vor exista lansari hardware in cadrul editiei de anul acesta.

In absenta unui nou iPhone, cel mai probabil atentia se va focusa pe iCloud. Potrivit ultimelor informatii, Apple a semnat parteneriate cu o serie de case de discuri importante pentru a oferi un serviciu de muzica in cloud.
Cupertino a cumparat in urma cu ceva timp domeniul iCloud de la o compania suedeza pe nume Xcerion.

Un astfel de serviciu le-ar permite utilizatorilor sa stocheze in cloud colectiile de muzica, pe care le pot accesa apoi prin streaming. Serviciul Apple Mobile Me le permite deja clientilor sa stocheze documente, fotografii, calendare si contacte in cloud.
OS X Lion, al optulea update major al sistemului de operare Lion a fost previzualizat anul trecut, cand Apple a lansat notebook-ul MacBook Air updatat.

Noua platform isi propune sa aduca o serie de functionalitati iPad pe desktop-uri si laptopuri, printre care o interfata “Launchpad” pentry administrarea aplicatiilor si mai multe gesture multi-touch pentru trackpad.
Maestrul de ceremenii va fi nimeni altul decat Steve Jobs, caruia I se vor alatura o echipa de executive Apple.
Sursa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu