vineri, 17 iunie 2011

Tablet PC indian de 35$

Intr-o alta incercare de a produce un computer destinat maselor la un pret extrem de scazut, cercetatorii indieni au dezvoltat un dispozitiv de calcul cu touchscreen, asemanator unui tablet, ce va fi comercializat la pretul de 35$.
Potrivit unei stiri preluate de Indianexpress.com, este foarte posibil ca pretul sa mai scada din nou, mai intai la 20$, pentru ca in final sa ajunga la 10$.
Din punct de vedere al hardware-ului folosit nu se cunosc prea multe detalii, insa, pe partea de software, tablet-ul va folosi un sistem de operare derivat din Linux. Potrivit sursei citate mai sus, diagonala display-ului va fi de 5, 7 sau 9 inci, iar tablet-ul va veni dotat cu un browser web, cititor de documente PDF, aplicatii de tip office si media player. De asemenea, dispozitivul va permite si sustinerea de videoconferinte.
Conform lui Kapil Sibal, Humar Resource Development Minister, hardware-ul care intra in componenta tablet-ului indian costa in jur de 35$. In acest moment dispozitivul este gata de productie si va fi disponibil in cursul anului 2011.
Sursa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu