vineri, 18 martie 2011

Telefoanele Android mai rapide decat iPhone la navigarea pe internet

Potrivit unei analize independente facuta de compania Blaze Softaware sistemul de operare Android 2.3 Gingerbread incarca site-urile web cu 52% mai rapid decat iOS 4.3.
Compania a realizat un total de 45.000 de teste utilizand telefoanele Google Nexus S si iPhone 4. Testele au fost realizate cu browserul venit din sistemul de operare, respectiv Chromium in Android si Safari in iOS. Acestea au fost repetate pe Top 1.000 de Site-uri, realizat de revista Fortune, folosind atat conexiunile 3G cat si Wi-Fi.
Studiul noteaza ca atunci cand un site este optimizat pentru folosirea mobilelor, iPhone reactioneaza bine, incarcandu-se cu 39% mai rapid decat site-urile standard. Pe Android, acestea s-au incarcat doar cu 8% mai rapid decat cele standard dar asta deoarece le incarca foarte rapid pe acestea.
Exista, insa, o discutie referitoare la softul folosit. Chiar daca Google numeste programul drept “Chrome Lite”, acesta este proiectat specific pentru mediul mobil. In iPhone, in schimb, este folosit un browser foarte asemanator cu cel gasit pe Mac-uri. Safari mobil insusi foloseste mai multa putere de procesare decat browserul Android, ceea ce poate avea impact asupra timpilor de incarcare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu