marți, 15 martie 2011

Kaspersky Internet Security 2011

Kaspersky Internet Security 2011, suita de securitate completă pentru utilizatorii individuali, a obţinut rezultate remarcabile în evaluările realizate de Anti-Malware Test Lab şi AV-Test.org. Suita de securitate a demonstrat că este prima în top atunci când trebuie să se protejeze pe sine împotriva malware-ului, precum şi singura care a obţinut rezultate maxime în testul pentru dezinfectarea unui computer deja compromis.
Cu scopul de a-şi ascunde prezenţa în sistem, malware-ul din ziua de astăzi încearcă frecvent să blocheze instalarea şi rularea oricărei soluţii antivirus. Printre procesele pe care aceste categorii de malware le iniţiază se numără ştergerea fişierelor de instalare de pe hard-disk, oprirea scanării antivirus, blocarea update-urilor şi a mesajelor de avertizare pentru utilizator. În acest context, este esenţial ca un produs antivirus să fie capabil de a se proteja pe sine împotriva acestor tentative.
Anti-Malware Test Lab a evaluat 20 de soluţii de securitate de tip Internet Security pe sisteme de operare Microsoft Windows 7 pe 64 de biţi, instalate în maşini virtuale (Vmware Workstation 7.1.0). Produsele au fost testate folosind setările de bază pentru fiecare soluţie în parte şi actualizările la zi a bazelor de date cu semnături.
Specialiştii Anti-Malware Test Lab au pus la încercare capacitatea suitelor de securitate de a se proteja în faţa modificărilor neautorizate a fişierelor de sistem şi a permisiunilor de acces la înregistrările din regiştri, ştergerilor de fişiere şi componentelor produsului, întreruperea sau modificarea proceselor lansate de produse, precum şi dezactivarea lor. Kaspersky Internet Security 2011 s-a clasat pe prima poziţie, respingând toate cele 33 de atacuri şi obţinând un scor de 100%, fiind premiată cu Platinum Self-Protection Award.
De asemenea, suita Kaspersky Lab a obţinut cele mai bune rezultate şi în testele efectuate de AV-Test.org în ultimul trimestru al anului 2010. Alături de alte 22 de soluţii antivirus, Kaspersky Internet Security 2011 a fost evaluată pentru capacitatea de a oferi protecţie sistemelor pe care au fost instalate, precum şi de a restaura computerele deja infectate cu malware. Toate produsele au folosit setările de bază, fiind instalate pe computere cu sisteme de operare Microsoft Windows Vista SP2 pe 32 de biţi.
Kaspersky Internet Security 2011 a reuşit să obţintă cele mai ridicate scoruri la testele derulate, atingând un punctaj total de 5.5. În plus, aceasta a fost singura suită de securitate care a obţinut 6 puncte din 6 posibile la testul de restaurare a unui sistem deja infectat. Computerele au fost infectate cu malware înainte ca produsele de securitate să fie instalate.
În primul trimestru al anului 2011, Kaspersky Internet Security 2011 a mai obţinut două premii importante din partea a doua publicaţii din Polonia, respectiv Franţa. Benchmark.pl a acordat suitei Kaspersky Lab distincţia de „Super Product”, iar Micro Hebdo a numit-o, pentru al doilea an consecutiv, cea mai bună soluţie de securitate IT.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu