luni, 28 martie 2011

Sony Ericsson Xperia arc

La începutul anului 2011, în Las Vegas la CES a fost prezentat smartphone-ul Sony Ericsson Xperia arc, care este destul de neaşteptat, care  a devenit unul dintre principalele tendinţe din intregul eveniment. Faptul este că la acel moment arc a fost cel mai subtire smartphone din lume (8,7 mm), singurul care a lucrat la o versiune de Android 2.3, şi, de asemenea, are tehnologie societate-mamă Sony: senzor de camera foto cu Sony Exmor R tehnologia de iluminare, BRAVIA motor mobil pentru imagini post pe ecran în modul de previzualizare.
Dispozitivul va merge spre vanzare de la începutul lunii aprilie.  Cel mai apropiat concurenţii LG Optimus 2X Samsung Galaxy şi S II vor veni mai târziu (în luna mai) şi va costa semnificativ mai mult .  Deci, luând în considerare un preţ adecvat şi, în curând Sony Ericsson Xperia arc va fi  unul dintre produsele cele mai interesante din acest an. Greşelile din trecut (Xperia X 10) au fost luate în considerare, noi produse în această serie destul de diferite în ceea ce priveşte percepţia.
În acest articol vreau să-şi împărtăşească impresiile lor de la folosirea final Xperia arc . Să vorbim mai întâi despre hardware-ul.
Specificaţii
·        Conectivitate: GSM 850/900/1800/1900 + UMTS / HSDPA 900 / 2100
·        Sistem de operare: Android 2.3.2 Gingerbread
·        Ecran: ecran tactil, capacitiv 4.2 ", VWGA + (854h480), TFT 16M culori
·        Camera: Exmor la 8,1 megapixeli (până la 3264h2448), autofocus, LED flash, functia de detectare a feţei (Face Detection), Smile Shot , Touch Focus, Panorama Shot, şi aşa mai departe, video (720p 30 fps)
·        Memorie: 512 MB ​​RAM, 512 MB ​​ROM (320 MB), slot pentru carduri de memorie microSDHC (până la 32 GB),  disponibil in pachet de 16 GB
·        Procesor: Qualcomm Snapdragon QSD8255 procesor de 1 GHz, accelerator Adreno 205
·        Conectivitate: USB 2.0, Bluetooth 2.1 + EDR, suport A2DP, Wi-Fi 802.11 b / g / n (DLNA), TV-Out (HDMI)
·        Navigare: A-GPS, Google Maps şi Wisepilot
·        Baterie: 1500 mAh
·        Dimensiuni: 125h63h8 7 mm, 117 grame
·        Pret: 650 EU

Platformă hardware, bateria 

Smartphone-ul se bazează pe o platformă de Qualcomm QDS8255 1 GHz, această a doua generaţie de cipuri Snapdragon. Teoretic, diferenta este descrisă de consum redus de energie, optimizare mai bine, dar în practică este aproape la fel ca în prima generaţie (QDS8250). Consumul de enrgie la Smartphone Android - tema bolnava, şi cu caracteristicile de creştere ale tuturor ea doar se înrăutăţeşte. De exemplu, HTC HD Desire, care rulează pe acelaşi chip, şi nu rezista macar o zi la  sarcini normale. Situaţia cu consumul de energie la smartphone-uri Sony Ericsson este mai bine, iar la arc viata  este puţin mai lunga decât la concurenţii cu parametri similari.


Din topul telefoanelor Android , Samsung Galaxy S este un lider, din cauza procesorului mai eficient Hummingbird  (S5PC110 marcare), precum şi accelerator grafic PowerVR SGX540 si performanta ecranului AMOLED , viaţa  bateriei este mai lunga fata  de dispozitive de la HTC aproximativ in  jumătate. Sony Ericsson Xperia arc de ruleaza aproximativ la fel ,  ceea ce poate fi considerat un indicator excelent pentru Android. 


Astfel, platforma - un chipset Qualcomm single-core. În acelaşi timp, la CES şi MWC au fost anunţate smartphone-uri dual-core Atrix Motorola, LG Optimus 2X, bazat pe platforma Nvidia Tegra 2. . Dar, în ceea ce priveşte cele două nuclee sunt eficiente în smartphone-uri  acum? Nvidia promite o reducere generală a consumului de energie în detrimentul unei astfel de arhitectura, dar alţi indicatori care au crescut (două nuclee la 1 GHz, rezoluţia, ecran, înregistrare şi redare în 1080p), acest avantaj dispare. Total: smartphone-uri Tegra 2 operează exact la fel ca predecesorii single-core. 
Avantajul real al platformei de la Nvidia –asta e  înregistrarea şi redarea video FullHD (1920x1080 pixeli), rata mare de toate celelalte activităţi legate de grafica, gameplay-ul. Qualcomm Snapdragon aceasta nu poate oferi. Pe de altă parte, toate jocurile existente pentru Android nu are nevoie de procesoare dual-core. Producătorii, indica avantajul de platforma hardware, dar pentru a demonstra acest avantaj este obţinut în timp ce doar câteva exemple legate de video.
De asemenea, ca parte a platformei hardware ar fi de dorit să ridice  problema cu video. Xperia arc Display are tehnologia Sony BRAVIA Engine  pentru pre-procesare a semnalului, în cele din urmă calitatea imaginilor video sunt mai inbunatatite când sunt vizualizate. Împreună cu filtru Live, imaginile color de pe ecran smartphone-ului sunt  mai clare şi mai realiste. 


Deci, putem concluziona că pentru începutul anului 2011 SE Xperia arc arata  soluţie destul de modernă, cu performanţe excelente, interfata foarte buna, efectele de animaţie pe care le demonstrează în videoclipuri listă. Comparativ cu avantajul de X10 este foarte vizibila, deşi frecvenţa procesorului este identic.  În toate acestea există merit separată acceleratorului  grafic Adreno 205 .
Dimensiunea memoriei este de 512 MB (interna), din care liber ceva mai mult de 300 MB, 512 MB RAM, performante medii. Dacă memoria RAM este destul de mare, gama de memorie interna nu ar strica. 





Ecran

Ecranul este foarte bun, diferenţa cu  X10 se  observa imediat. Şi asta nu e tehnologia Sony BRAVIA, acesta este folosit numai când se  vizualizeaza video . Pur si simplu,  ecranul de la sine este mai bun, el arată până la 16 milioane de culori, a crescut semnificativ luminozitatea şi unghiuri de vizualizare. Tehnologie - backlit LCD, mărime - 4.2 inch, există un multitouch complet (inclusiv cele de tastare). Comparând cu ecran HTC Desire HD, există un  avantaj la Xperia arc.
Liderul rămâne ecranul de la iPhone 4, dar diferenţa este minimă.
Un punct important - tehnologia No air gap, şi anume lipsa unui strat de aer între matrice şi sticlă de protecţie.  Similar cu tehnologia utilizată la fabricarea de Super AMOLED. Datorită no air gap se reduce grosimea a ecranului (ca urmare - şi a întregului sistem), din cauza lipsei de aer între straturile creşte luminozitatea, se îmbunătăţeste proprietăţile de reflecţie a razelor solare. În starea OFF de pe ecran nu este vizibil, este un plus estetic.
În general, Realitatea Display (aşa numita ecranul  Xperia arc în cadrul companiei) - un mare pas înainte în comparaţie cu predecesorul său. 

Designul si dimensiunile

Aspectul – este acel parametru pentru care Sony Ericsson Xperia arc le place la toti. În cazul în care dispozitivele de generaţia anterioară pe suprafaţă posterioară a fost uşor convexe, apoi la arc ea e putin concava . Îndoirea este minima, dar ia permis să ajungă la o grosime a  de 8.7 mm. Parametrii sunt excelenti, ca urmare  telefonului este foarte subtire si il poti pune in orice buzunar. Grosimea minimă pe pieţa o are Galaxy S II (8,5 mm), dar diferenta este mica.



Este disponibil in 2 culori, de culoare argintie şi  negru-albastru. Carcasa, cum si in cazul cu X10,este realizat în întregime din plastic. Capacul din spate este vopsit cu vopsea metalizata pe tehnologia vacuum. Având în vedere toate acestea, greutatea unităţii este de 117  grame

Dimensiunile al Xperia arc  sunt  de 125 x 62.5 x 8.7 mm,. Dimensiunea ecranului  comparativ cu X10, au  crescut. Foarte mult ma bucura latimea lui, este cu mult mai placut sa-l tii in mana decit pe HTC Desire HD sau Samsung Galaxy S. Pentru  ecranul de 4.2 inch, Xperia arc are dimensiuni minimale , acesta este unul dintre motivele pentru care mi-a placut unitate în sine.
Sub ecran sunt trei butoane, cunoscute de la X10, un buton de căutare separată nu este. Deasupra ecranului este acelaşi set de elemente: receptorul, senzori de lumina ambientala si de proximitate. Cameră frontală pentru apeluri video nu exista, aceasta e un minus pe fonul concurentilor.


Camera video

Din toate  smartphone-le bazate pe Android , inregistrarile video si de sunet sunt la cel mai inalt nivel, chiar daca inregistrarile vor fi 720p.

Android 2.3

Sony Ericsson Xperia arc de la startul vanzarilor va fi difuzata cu cea mai recenta versiune a sistemului de operare, Android 2.3.2 Gingerbread. In afara Andriod-ului standart, are o interfata proprie,precum si aplicatia firmware Timescape, exact ca in Xperia x10 .De la MediaScape compania a refuzat, galleria este standart pentru Android 2.3.
Deci, irealitatile actuale 650 EURO pentru Xperia arc este un pret destul de avantajos. Cea mai buna camera video din tot segmentul Android, grosime minima, display excelent de mare, care n-a provocat nici o crestere in dimensiunile carcasei.Inceputul vanzrilor in urmatoarele saptamini, la inceputul lunii aprilie.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu