duminică, 13 martie 2011

Hard diskurile ajung la maximul de 4 TB

La CeBIT 2011 s-a stabilit un nou record, Samsung a prezentat o tehnologie prin care poate construi platane cu capacităţi de până la 1 TB. Acest lucru poate aduce pe piaţă unităţi de stocare cu capacităţi de până la 4 TB. Până acum, capacitatea maxima a unui platan era de 750GB şi se puteau construi hard disk-uri de 3.5inch cu o capacitate de stocare de până la 3 TB.
Descoperirea se aplică şi în rândul unităţilor de stocare pentru laptop-uri. Samsung chiar a prezentat un hard disk de 2.5 inch cu 2 platane, 1 TB pe fiecare platan. Acesta este compatibil cu majoritatea laptop-urilor, având înălţimea standard. Deja ne putem gândi la modele de portabile cu pana la 4 TB spaţiu de stocare (2 HDD-uri de 2 TB).
Încă nu avem informaţii cu privire la apariţia lor în oferta magazinelor, dar ştim că vor avea 5400 rpm, 32 MB buffer şi o interfaţă SATA 6Gbps. Şi lupta nu se opreşte aici. Samsung crede ca se poate ajunge până la 10TB pe platan, o tehnologie pe care nu o s-o vedem prea curând, dar este următorul pas.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu