vineri, 25 martie 2011

Microsoft a cumparat adrese in valoare de 7,5 milioane de dolari

Microsoft a convenit să cumpere mai mult de 666.000 adrese IPv4 de la compania de telecomunicatii din Canada Nortel, care a falimentat. Cel mai mare producator de software intentioneaza sa plateasca pentru acestea 7,5 milioane de dolari, scrie Computerworld.
Asfel fiecare adresa ii va costa pe cei de la Microsoft aproximativ 11.25 de dolari. Exista informatie ca Nortel a solicitat  tribunalui american ce se ocupa cu falimentele sa aprobe aceasta tranzacţie.
In acest caz daca tribunal va fi deacord cu argumentele companiei Nortel, Microsoft primeste 470000 de adrese. Celelalte adrese vor fi oferite după finalizarea procedurilor de faliment la Nortel.
Zvonurile despre intelegerea dintre Nortel si Microsoft au aparut la scurt timp după ce ICANN, ce reglementeaza procesul de acordarea a adreselor IP, a anuntat ca a alocat ultimul bloc de adrese IPv4. Acest lucru sa întimplat la începutul lunii februarie.
Acum ciţiva ani, a fost deja aprobat formatul de adrese  IPv6 care va înlocui IPv4. Una dintre diferenţele de noul format este o lungime mare a adresei – 128 biti in comparatie cu 32 la IPv4. Acest lucru va creşte în mod semnificativ spaţiul de adrese.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu