luni, 28 martie 2011

Acer Iconia - laptop cu două ecrane şi fără tastatură

Acer Iconia este ceea ce alegi atunci când funcţionalitatea unu iPad ţi se pare insuficientă, iar un laptop obişnuit este prea banal pentru gusturile tale.


Creat probabil pentru cei care consideră demodată tastatura clasică, Acer Iconia pune la dispoziţie nu mai puţin de două ecrane cu diagonală de 14 inch, fiecare afişând o rezoluţie de 1366 x 768 pixeli.
Ambele ecrane au finisaj glossy şi oferă interfaţă multitouch, combinaţie un pic neinspirată pentru două suprafeţe care vor fi acoperite constant cu amprente.
Interfaţa multitouch este plăcut de utilizat pe ecranul de 14 inch şi oferă un bun nivel de control pentru activităţi obişnuite ca web browsing, editarea imaginilor, mutarea şi redimensionarea ferestrelor Windows, superior poate în unele privinţe celui oferit de o combinaţie clasică formată din tastatură şi mouse.


Tastatura virtuală este cu siguranţă mai greu de folosit decât una clasică, lipsind senzaţia tactilă la apăsarea tastelor. Reprezentarea virtuală a tastaturii este totuşi generos dimensionată şi permite un nivel de control rezonabil, chiar dacă nu este recomandată pentru activităţi Office şi sesiuni prelungite de scriere a documentelor.


Acer Iconia este livrat împreună cu sistemul de operare Windows 7 Home Premium, în versiune pe 64 biţi.
În funcţie de configuraţia aleasă, Acer Iconia va fi înzestrat cu 4GB sau 3GB memorie RAM , procesor Intel Core i5-480M, 560M sau 580M şi harddisk a cărui capacitate poate varia între 320GB şi 750GB.
Configuraţia de bază include binenţeles cele două ecrane multitouch de 14 inch, gestionate de o interfaţă grafică Intel HD Graphics, cu 128MB memorie video partajată din memoria de sistem.

Lista de accesorii mai cuprinde un webcam cu rezoluţie 1280x1024 pixeli, modul WiFi 802,11 b/g/n şi Bluetooth 3.0+HS, conectivitate 3G integrată, interfaţă Gigabit LAN şi un microfon integrat.
Opţiunile de conectare includ patru porturi USB 2.0 şi unul USB 3.0, conectori VGA şi HDMI, alături de o ieşire optică S/PDIF pentru sunet.
Greutatea dispozitivului este de aproximativ 3Kg, în care este inclusă şi bateria Li-Ion cu patru celule.
Din informaţiile disponibile până acum, se pare că Acer Iconia va fi lansat pe data de 28 ianuarie, cu un preţ estimativ de 1500 euro pentru configuraţia de bază.

sursa:Go4it

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu