duminică, 24 iulie 2011

Hackerii Anonymous sustin ca au spart baza de date NATO

Hackerii de la Anonymous au anuntat prin intermediul contului @AnonymousIRC de pe Twitter ca au spart sistemul de securitate al aliantei interguvernamentale NATO, informeaza The Next Web.
“Da #NATO a fost atacat. Si avem mult material restrictionat. Printr-o simpla injectie. In urmatoarele zile, asteptati-va la date interesante,” a fost mesajul transmis de hackerii.

Un tweet ulterior, pretindea ca gruparea detine “aproximativ un Gigabyte de date de la NATO, dintre care o buna parte nu vor fi publicate, intrucat ar fi iresponsabil”.
In incercarea de a-si dovedi hack-ul, Anonymous a lansat doua documente PDF, care par a avea statutul de securitate “Restrictionat”. Gazduite pe PDFcast.org, cele doua documente dateaza din 2007, respectiv 2008 si descriu bugetele si echipamentele alocate de NATO catre fortele ISAF din Afganistan si catre bazele din Balcani.
Recentul atac asupra unui corp de control international vine ca urmare a unor atacuri similare efectuate de catre Anonymous si gruparea apropiata LulzSec asupra unor tinte precum Senatul SUA, CIA-ul, contractorii FBI, guvernul turc sau cel spaniol.

La inceputul acestei saptamani, FBI-ul a arestat 14 persoane suspectate de apartenenta la grupul hacktivist.
Au fost facute de asemenea arestari si in Europa. O persoana a fost ridicata in Marea Britanie si alte patru in Olanda, toate suspectate de implicare in activitatile gruparii de hackeri.
Pana in prezent, alte 45 de arestari au fost facute in Spania, Italia, Elvetia si Turcia.
Sursa:www.hit.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu