sâmbătă, 16 iulie 2011

Android a ajuns la 550 000 de activari pe zi

Google a prezentat saptamana aceasta raportul privind rezultatele financiare obtinute in al doilea trimestru al acestui an. Compania a inregistrat un profit net de 2.21 miliarde de dolari, depasind cu 36% estimarile initiale, informeaza Electronista.
Pe langa veniturile generate de click-urile pe anunturi, la rezultatele obtinute a contribuit si platforma Android, care a inregistrat acum inca un success, ajungand la 550 000 de activari pe zi, de la 500 000, pragul atins la sfarsitul lunii iunie.
500 000 de telefoane Android sunt activate zilnic

La un calcul matematic simplu rezulta ca pe glob exista aproximativ 135 de milioane de handset-uri Android active.
In plus, potrivit datelor furnizate de Google, utilizatorii smartphone-urilor bazate pe platforma Google au descarcat sase milioane de aplicatii din Android Market.

Totusi, o parte din performantele Android sunt umbrite de tabletele aferente sistemului de operare, care nu reusesc sa creasca in popularitate, in ciuda presupunerilor ca Google va repeat automat succesul inregistrat pe segmentul telefoanelor.
In plus, companiile de cercetare arata ca iPhone-urile recastiga teren, dupa multe luni in care Android s-a bucurat de cresteri rapide.
Sursa:www.hit.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu