duminică, 10 iulie 2011

Dezbaterea de week-end: Esti de acord cu metodele si principiile promovate de gruparea de hackeri Anonymous?

Grupul de hackeri Anonymous planuieste sa promoveze un partid politic afiliat, care sa atraga oamenii care ii impartasesca opiniile despre  libertatile civile, dar nu sunt neaparat de acord cu metodele practicate de infractorii cinernetici.
Miscarea pare sa fie similara cu cea a miscarilor de protest din istorie, care au ajutat organizatiile legale si partidele sa isi sustina cauza in formururile politice, sociale si legale, informeaza PC World.

Totusi, natura descentralizata a retelei Anonymous, care pretinde ca nu are niciun lider central sau structura de control isi va mobiliza cu greu toti membri.
Pe internet se afla deja un site dedicat Partidului Anonymous din America, care expune agenda politica a gruparii, focusata in principal pe Statele Unite si axata pe transparenta in guvern si drepturi individuale.
Gruparea indeamna senatorii si deputatii “care mai au o urma de onoare sa isi dea demisia din partidele corupte si sa se alature cauzei noastre pentru a anihila actualul sistem.”

Grupul si-ar putea castiga cu greu legitimitate, daca alti hackeri, aflati sub sigla Anonymous isi vor continua atacurile asupra site-urilor si retelelor companiilor si organizatiilor.
Anonymous a fost tinta actiunilor politice in unele tari precum Turcia, Italia, Spania si Marea Britanie. In plus, gruparea a fost supusa criticilor venite din partea internautilor care sustin libertatea Internetului si drepturile individuale, dar nu sunt de accord cu metodele practicate de grup.
Anonymous este un grup “hacktivist” care sustine libertatea de exprimare. In acest sens, a atacat site-urile guvernelor din Iran, Egipt si Turcia. Au atacat de asemenea Sony, ca raspuns la actiunile legale pe care compania le-a luat impotriva hacker-ilor PlayStation 3.

Pe lista tintelor Anonymous s-au mai aflat PayPal, Visa si Mastercard, care au fost supuse atacurilor dupa ce au blocat transferurile de bani catre Wikileaks.
Tu esti de accord cu metodele practicate de Anonymous?
Crezi ca partidul politic infiintat de grupare va reusi sa stranga un numar mare de adepti?
Ai vrea sa faci parte dintr-un astfel de partid?
Crezi ca autoritatile ii vor aresta in cele din urma pe toti membrii retelei?
Sursa:www.hit.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu