vineri, 15 iulie 2011

Dezbaterea de week-end: Crezi ca Microsoft ar trebui sa renunte la denumirea Windows?

Microsoft si-a dezvaluit de curand viziunea unui ecosistem unificat pentru PC-uri, tablete, televizoare si Xbox, iar in acest sens, se pare ca Redmond-ul ia in calcul renuntarea la numele “Windows” in favoarea unui brand nou. Cel putin asta pare sa sugereze un blog specializat pe tehnologie, citat de publicatia PC World.
Unii expertii din industrie sustin ca intr-adevar acesta ar fi cel mai prielnic moment pentru Microsoft pentru a renunta la Microsoft si a-si reboteza OS-ul cu un nume mai atragator. Iata de ce:
Prea multe esecuri
Va amintiti cat de plictisitor a fost Windows Vista? Dar Windows Me? Nici Windows Phone 7 nu s-a bucurat de popularitatea la care spera Microsoft, chiar si CEO-ul Steve Ballmer recunoscand ca Mango se afla cu mult in urma iOS si Android. Exista prea multe esecuri in istoria Windows-ului. Poate ca a venit timpul ca Microsoft sa o ia de la capat, cu un nume care sa nu mai fie umbrit de atatea nereusite.
 
Nu exista o baza de fani
In ciuda faptului ca Windows este lider pe piata sistemelor de operare, nu are o baza loiala de fani asemeni platformelor Mac OS X sau Linux. Potrivit unui stiu recent, cota de piata a Windows a inceput sa scada, pe fondul migrarii clientilor catre Mac-uri, smartphone-uri si tablete. Microsoft ar da dovada de intelepciune daca ar relansa sistemul de operare si l-ar transforma intr-o platforma pe care oamenii si-o doresc – in locului OS-ului default pentru majoritatea PC-urilor.
 
Este invechit
Denumirea de Windows dateaza din 1983. Am vazut totul, de la 1.01 la 7, de la ME la XP. Daca Microsoft planuieste sa explorere noi piete prin unificarea Windows-ului, a Windows Phone-ului si a platformei Xbox, lansarea unui produs cu un nume nou ar fi o miscare fireasca.

Tu ce parere ai, ar trebui sa renunte Microsoft la denumirea Windows? Sau crezi ca acest brand joaca un rol major in succesul companiei?
Crezi ca o noua denumire ar spori popularitatea produselor Microsoft?
Ai vreo sugestie pentru denumirea viitorului sistem de operare Microsoft?
Ai ideea cum ar putea Microsoft sa isi fidelizezi utilizatorii?
Impartaseste-ti opinia pe Dezbatarea de week-end.
Sursa:www.hit.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu