vineri, 27 mai 2011

O eroare de programare a condus la eliberarea a peste 450 de detinuti violenti

O eroare de programare a sistemelor inchisorilor din California, SUA a condus la eliberarea accidentala a peste 450 de detinuti cu un “risc mare de violenta”. Ceea ce este cu atat mai grav, este faptul ca pana in prezent nu a fost luata nicio masura pentru reintoarcerea infractorilor in inchisoare.

Eroarea a avut loc in cadrul unui program de “eliberare irevocabila”, demarat in ianuarie 2010 pentru a combate supraaglomerarea inchisorilor, prin eliberarea detinutilor care prezinta un risc scazut de recidivare.
Bug-ul a fost depistat in clipa in care investigatorii au reanalizat dosarele a 200 dintre cei 10 134 de detinuti eliberati de la inceperea programului si au constatat ca 31 dintre acestia nu erau eligibili, 9 dintre ei avand mari sanse sa comita infractiuni violente.

Luand in considerare rata de eroare de 15% pe care au descoperit-o in urma reanalizarii, investigatorii estimeaza ca peste 450 de detinuti au fost eliberati din greseala.
Oficialii inchisorilor au declarat ca au corectat o parte din problemele sistemului computerizat, reducand rata de eroare la 8%. Ce gand reconfortant!
Sursa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu