joi, 12 mai 2011

Asociatii WikiLeaks risca sa plateasca daune de 20 de milioane de dolari daca dezvaluie informatii altor surse

Fondatorul Wikileaks, Julian Assange le impune asociatilor sai sa semneze acorduri de confidentialitate draconice.
Potrivit unui document PDF dezvaluit de New Statesman, in contracte se stipuleaza o clauza de aproape 20 de milioane de dolari, suma pe care orice persoana din grupul WikiLeaks va trebui sa o plateasca, daca impartaseste materiale inca nepublicate.

Angajamentul face referire la orice posibila scurgere care ar putea priva Wikileaks de “oportunitatea de a vinde informatia catre agentii de stiri si publicatii.”
Pana in prezent nu exista date care sa arate ca Wikileaks ar fi vandut materiale aflate in posesie, desi Assange a discutat aceasta posibilitate in trecut.
Organizatia a anuntat in 2008 ca scoate la licitatie accesul la mii de email-uri apartinand unui apropiat al presedintelui venezuelean Huga Chavez, insa licitatia a fost anulata in cele din urma.

Documentul prevede de asemenea confidentialitatea “continutului acestui acord si a informatiilor care au legatura cu obiectul de activitate al WikiLeaks.”
Copia intrata in posesia publicatiei New Statesman este nesemnata, prin urmare oricine ar fi “scapat” documentul este in siguranta si nu i se poate intenta proces de catre WikiLeaks.
Sursa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu