vineri, 27 mai 2011

eBay şi PayPal dau în judecată Google

eBay şi divizia sa de plăţi online, PayPal, au chemat joi în instanţă gigantul internet Google şi doi executivi ai companiei acuzindu-i de furtul de informaţii comerciale legate sistemele de plată mobile, informează Reuters.
Cei doi executivi, Osama Bedier şi Stephanie Tilenius, au fost anterior angajaţi ai PayPal şi acum sunt principalii coordonatori ai sistemului de plată mobil anunţat de Google şi realizat în colaborare cu MasterCard, Citigroup şi compania de telefonie Sprint.
Acţiunea vine pe fondul luptei tot mai acerbe între principalele companii IT din Silicon Valley pentru acapararea pieţei de aproape 1.000 de miliarde de dolari a plăţilor cu telefonul mobil.
Tilenius a fost angajat al eBay din 2001 pină în octombrie 2009 şi a lucrat în calitate de consultant al companiei până în martie 2010. Conform documentelor, Tilenius s-ar fi alăturat gigantului Google în februarie 2010 ca vice-preşedinte al diviziei de comerţ electronic.
Bedier este acuzat că “şi-a însuşit secrete comerciale deţinute de PayPal prezentându-le companiei Google şi principalilor retaileri”.
Conform acuzelor făcute de eBay şi PayPal, Tilenius l-ar fi recrutat pe Bedier, încălcând astfel termenii contractuali avuţi cu eBay. De asemenea, cele două companii îl acuză pe Bedier că a încercat să recruteze foşti colegi care încă lucrau în cadrul PayPal.
Sursa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu