joi, 12 mai 2011

Acer si Samsung au dezvaluit primele Chromebook-uri

Iata ca Samsung Alex s-a dovedit a fi de fapt Samsung Series 5 – primul laptop care ruleaza pe sistemul de operare Google Chrome.
Dispozitivul a fost lansat oficial in cadrul conferintei I/O, in care Google a dezvaluit si cele mai noi upgrade-uri Android: Android 3.1 si Android Ice Cream Sandwich.

Primul Chromebook are o grosime de numai 0.79 inci si se incadreaza in specificatiile impuse de sistemul de operare, oferind o durata de viata a bateriei de 8.5 ore si un procesor dual core Intel Atom de 1.66GHz.
Sub capota se mai afla un SSD de numai 16GB, dar in conditiile in care Google planuieste sa transforme acest laptop intr-un dispozitiv destinat exclusiv web-ului, aceasta caracteristica nu ar trebui sa fie o problema.
Chromebook-ul are un ecran de 12.6 inci, cu rezolutie de 1280x800, dispune de optiunea unei conectivitati 3G globale la care se adauga 802.11 WiFi, doua porturi USB si un webcam HD.
Series 5 va fi disponibil incepand cu 15 iunie, la preturi care pornesc de la 429 de dolari.

Alaturi de laptopul Samsung si-a facut debutul si versiunea de Chromebook a celor de la Acer. Dispozitivul taiwanezilor este un model low-price, disponibil pentru 349 de dolari.
Notebook-ul are un ecran de 11.6 inci si o durata de viata mai scazuta a bateriei, 6.5 ore. Asemeni Chromebook-ului Samsung, device-ul Acer dispune de conectivitate Wi-Fi, insa in pret nu intra si 3G-ul.
Modelul Acer va fi disponibil incepand cu 15 iunie.

Sursa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu