miercuri, 11 mai 2011

Google a dezvaluit cele mai noi upgrade-uri Android: 3.1 Honeycomb si 4.0 Ice Cream Sandwich.

Dupa cum ne asteptam, conferinta Google O/I s-a dovedit a fi generoasa in dezvaluiri.
Pe langa faptul ca a divulgat informatii detaliate despre noul serviciu Google Music, evenimentul a fost si gazda prezentarii celor doua update-uri importante la Android: Android 3.1 si Android Ice Cream Sandwich.

Upgrade-ul la versiunea 3.1 este disponibil incepand de azi, pentru utilizatorii de tablete Motorola Xoom, urmand sa ajunga pe echipamentele Google TV in aceasta vara.
Platforma aduce noi widget-uri expandabile, care permit o flexibilitate mai mare si customizare in layout-ul ecranului.
Dezvoltatorii vor putea astfel sa creeze widget-uri prin care sa folosesti mai bine spatiul disponibil.
O alta noutate o reprezinta feature-ul Open Accessory si suportul pentru USB –uri periferice, inclusiv camere si joystick-uri. Lasand termenii tehnici deoparte, asta inseamna ca tabletele Android 3.1 vor putea pune in functiune alte gadget-uri prin intermediul USB-ului.

Functionalitatea Open Accessory isi propune sa integreze in universul tabletei perifericele precum echipamentele de muzica sau sistemele robotizate, toate prin intermediul USB-ului.
Upgrade-ul a adus si doua noi formate ADTS AAC streaming audio si FLAC audio, alaturi de suportul Real-Time Transport Protocol API, pentru o transmitere si o receptionare mai buna a stream-urilor media in retea.
Imbunatatiri majore aduce si versiune cu numarul 4.0, Ice Cream Sandwich, care va elimina problema fragmentarii, intrucat va fi disponibila pentru toate tipurile de dispozitive Android.
Ice Cream Sandwich va avea de asemenea suport pentru NFC. Android 2.3 ("Gingerbread") are deja implementata aceasta functionalitate, insa compania are planuri mai mari pentru suportul din 4.0.
Upgrade-ul va aduce ceea ce Google numeste “interactiune 0-click”.

In Ice Cream Sandwich, NFC-ul le va permite utilizatorilor sa stabileasca conexiuni peer-to-peer prin simpla pozitionare a telefoanelor spate in spate. Asta inseamna ca poti impartasi aproape orice fel de content fara a instala o aplicatie separata.
Google ne-a demonstrat si ceea ce pot face dezvoltatorii de aplicatii cu API-urile NFC. Una din aplicatiile demo, Sticky Notes, le permite utilizatorilor sa lase mesaje de tipul notitelor sau al insemnarilor prin simpla atingere a telefoanelor.

Iata ca Google reuseste sa aduca o noua functionalitate tehnologiei NFC. Pana acum, suportul NFC presupunea folosirea telefoanelor mobile din perspectiva portofelelor mobile, insa majoritatea consumatorilor nu se simt confortabil sa isi foloseasca telefoanele precum isi folosesc cartile de credit.
Mountain View-ul a avut inspiratia de a aborda tehnologia din perspectia content sharing-ului.
Sursa 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu