luni, 16 mai 2011

10 intimplari a oamenilor care au fost daţi afară pentru că au stat pe Facebook



1. “Noul CEO al LBG primeşte 4.000 de lire pe oră. Eu primesc 7”
O angajată a unei bănci din Marea Britanie a fost concediată după ce a criticat pe Facebook salariul şefului ei, care era de 4.000 de lire sterline/oră. Stephanie Bon, de 37 de ani, din Colchester, Essex, era angajată în funcţia de HR asssistant pentru Loyds Banking Group (LBG), când a aflat despre salariul mamut al noului director executiv. Salariul ei era de 7 lire/oră.
Aşa că a pus un comentariu pe pagina personală de Facebook prin care spunea: “Noul CEO al LBG primeşte 4.000 de lire pe oră. Eu primesc 7. Asta-i corect”.
La începutul lunii aprilie a acestui an, LBG i-a oferit lui António Horta-Osório un salariu de 13,5 milioane de lire sterline, bonusuri şi alte beneficii pentru a pleca de la banca spaniolă Santander.
Stephanie a aflat de toată povestea de la nişte prieteni care i-au spus că se discută la televizor despre ce a postat pe Facebook. Angajata băncii susţinea că nu a postat pe Facebook nimic confidenţial, dar şefii ei nu erau dispuşi să o ierte. După concediere, purtătorul de cuvânt al băncii a spus că plecarea ei nu are nimic de-a face cu activitatea pe reţeaua de socializare.
2. Un soldat a fost dat afară după ce a făcut comentarii la adresa lui Kate Middleton
Un angajat din Garda Regală a Palatului Buckingham, Cameron Reilly, nu a fost mulţumit de felul în care l-a tratat, cu câteva zile înainte de nuntă, Kate Middleton.
Acesta a postat pe Facebook următorul comentariu:
“Ea şi William au trecut pe lângă mine vineri şi tot ce am primit din partea ei a fost o fluturare din mână de rahat în timp ce se uita în cealaltă parte, vaca tâmpită şi încrezută, nu sunt destul de bun pentru ei!” Comentariu continuă cu jigniri la adresa lui Kate Middleton şi o numeşte “curvă”.
Evident, soldatul a fost scos de pe lista celor care trebuiau să lucreze pentru nunta celor doi, iar comentariul a fost înlăturat. Un coleg de-al lui Reily a spus că aceasta nu era pentru prima oară când folosea Facebook-ul pentru a-şi vărsa amarul. “Şi-a creat un profil anul trecut şi de atunci a început să posteze lucruri bizare. Se pare că nu se gândeşte la ce face înainte să tasteze”, a spus colegul.
3. Un jurat a cerut ajutor într-un caz pe Facebook
În 2008, o femeie din Marea Britanie, care era jurat într-un proces, a postat informaţii despre cazul respectiv pe pagina de Facebook, solicitând ajutor prietenilor pentru a lua o decizie. Ea a scris: “Nu ştiu ce să fac, aşa că lansez un sondaj”.
Femeia a postat informaţii despre răpirea unui copil şi agresiune sexuală, apoi şi-a invitat prietenii să îşi dea cu părerea dacă acuzaţii sunt sau nu vinovaţi. De asemenea, femeia nu folosea nici o setare pentru a-şi menţine profilul privat, astfel că oricine putea vedea informaţiile publicate de ea pe Facebook.
Potrivit constituţiei din Marea Britanie şi în interesul unui proces corect, juraţiilor le este interzisă discutarea detaliilor cazurilor chiar şi cu cei mai apropiaţi membrii ai familiei. Femeia a fost concediată din această poziţie după ce un oficial al tribunalului a primit o scrisoare anonimă.




4. O călugăriţă a fost dată afară din mănăstire
Sora Maria Jesus Galan avea 600 de prieteni şi îi plăcea să comunice cu ei. Galan, a petrecut 35 de ani în mănăstirea Santo Domingo el Real din Toledo, Spania, un loc în care nu era încurajată comunicarea cu lumea de afară.
Chiar şi-aşa, acum zece ani, mănăstirea a fost de acord să aducă un calculator, iar SSora Maria a văzut viitorul pe care acest computer îl oferea: a digitalizat arhivele mănăstirii şi cu ajutorul serviciului de internet banking a reuşit să facă plăţi fără a mai fi nevoită să meargă în oraş.
Autorităţile locale i-au dat chiar şi un premiu pentru iniţiativele de digitalizare. Însă, odată cu acest premiu, a venit şi faima. Sora Maria începea să aibă din ce în ce mai mulţi admiratori, dar şi-a făcut şi inamici în rândul celorlalte călugăriţe, care s-au plâns că activitatea sorei Maria pe Facebook le-a făcut viaţa imposibilă.
Drept urmare, călugăriţa a fost dată afară din ordinul dominican şi acum locuişte cu mama ei, într-o eră în care Vaticanul are un canal YouTube şi chiar o aplicaţie Apple pentru rozariu. Sora Maria are acum peste 11.000 de fani pe Facebook.






5. Şi-a pierdut slujba pentru că a postat o poză dintr-o călătorie în Europa

La începutul acestui an, o profesoară din SUA a fost obligată să renunţe la postul ei, după ce a publicat pe Facebook o poză în care într-o mână ţine un pahar cu vin, iar în cealaltă o halbă cu bere, dintr-o călătorie prin Europa din 2009.
Poza a fost observată de un părinte pe Facebook, iar profesoara se află acum într-un proces pentru a-şi recupera slujba.
6. “Sefu, pot să merg acasă pentru că sunt bolnavă?”
Tania Dickinson, fostă angajată a Ministerului Dezvoltării Sociale din Noua Zeelandă, a fost dată afară tot pentru comentariile postate pe pagina personală de pe Facebook, la sfârşitul anului trecut.
Într-unul din comentarii, anagata îşi considera munca “un prespapier extrem de scump”. Totodată, Dickinson se lăuda că este “extrem de competentă în arta pierderii timpului, a da vina pe altcineva şi furtul de papetărie”.
În plus, citatul preferat al angajatei statului era: “Hey, şefu, pot să merg acasă pentru că sunt bolnavă?”. Comentariile nu ar fi fost aşa de grave, dacă cei din minister nu i-ar fi cunoscut trecutul, ca angajată. Aşa că, a fost disponibilizată.

7. Fostă angajată IMB se trata de depresie la plajă
Nathalie Blanchard trăia din asigurarea pentru depresie pe care o primea încă din 2008, după ce un medic a diagnosticat-o cu depresie severă.
Nathalie lucra la biroul IMB din Canada. Dar, compania canadiană Manulife, care făcea plăţile, a ajuns pe pagina ei de Facebook, unde aceasta scrisese că se relaxează pe plajă, că stă la un club în stil Chippendale şi că în general se distrează de minune. În plus, pozele vorbeau de la sine. După această descoperire, Blanchard şi-a pierdut imediat beneficiile asigurării.


8. 13 stewardese au spus că în avion sunt gândaci
În 2008, 13 stewardese de la compania aeriană Virgin Airlines, au fost concediate după ce au postat pe Facebook mai multe comentarii referitoare la condiţiile de siguranţă ale aeronavelor.
Acestea declarau că motoarele avioanelor erau schimbate de patru ori pe an şi că în cabină se găsesc gândaci. În plus, angajatele au avut timp să insulte şi pasagerii.







9. Un profesor agăţa elevele pe Facebook
Profesorul Chadwin Reynolds, de 37 de ani de la un liceu din Bronx, New York, şi-a pierdut locul de muncă după ce s-a “împrietenit” cu mai multe eleve pe Facebook.
Acesta obişuia să lase comentarii la pozele fetelor, de genul “Eşti sexy”. Anchetatorii au descoperit că profesorul a încercat chiar să scoată o elevă în oraş, după ce i-a obţinut numărul de telefon şi i-a trimis bomboane, flori şi un ursuleţ.



10. A stat acasă pentru a sta pe Facebook
O angajată a companiei de asigurări National Suisse din Elveţia, şi-a sunat şefii şi le-a spus că are migrene şi că are nevoie să lucreze într-o cameră întunecată, de acasă.
Şefii ei nu s-au opus, dar când au văzut că defapt în ziua respectivă a activat intens pe Facebook, consecinţele nu au întârziat să apară şi a fost concediată.




Sursa:itmoldova

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu