vineri, 20 mai 2011

Apple – o noua religie mondiala

Citiva specialisti in neurologie si alte stiinte ale creierului au decretat ca fanii Apple vad produsele companiei lor preferate in acelasi fel in care oamenii religiosi isi percept obiectele sacre.
Cercetatorii l-au pus pe Alex Brooks,  editor la World of Apple, intr-un scaner de rezonanta magnetica (RMI) si i-au aratat o serie de produse Apple dar si altele realizate de alte companii. Desi nu s-a apucat sa predice ca Samsung ar trebui sa arda pe rug, cercetatorii au gasit mari diferente intre activitatea creierului atunci cand respectivul se uita la cele doua tipuri de produse.
Mai exact, ei au gasit ca activitatea cerebrala era foarte similara cu cea a oamenilor ce se uita la simbolurile credintei lor.
“Asta sugereaza ca marile branduri din domeniul tehnologiei au exploatat zonele creirului care au evoluat pentru a procesa religia”, potrivit Documentarului “Secretele Superbrandurilor”.
De altfel chiar Episcopul de Buckingham a facut o paralela: magazinul Apple din Covent Garden arata ca o biserica, avind podea de piatra, arcuri si mici “altare” unde e prezentat produsul.
Desigur, similaritatile merg mult mai departe: Apple este compania care a “facut minuni” in anii ’80, reinventind modul in care umanitatea facea computing la acea data, dar apoi a decazut pentru ca in final sa “reinvie” o data cu “Mesia” Steve Jobs.
Sursa

Produse evoMAG.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu