joi, 5 mai 2011

BitDefender USB Immunizer - protejeaza-ti gratuit USB-ul impotriva malware-ului

Amenintarile de tip autorun, care raspandesc malware prin intermediul dispozitivelor USB au devenit din ce in ce mai raspandite.
In acest sens, cei de la Bit Defender au lansat BitDefender USB Immunizer, un instrument gratuit care protejeaza impotriva unor amenintari ca Trojan.AutorunInf, viermele Conficker (Win32.Worm.Downadup), Worm.Autorun.VHD sau temutul Stuxnet, cei mai cunoscuti membri ai familiei de malware de tip autorun.

“In ultimii ani, funcția autorun a fost vulnerabilitatea numarul unu in peisajul amenințarilor informatice din Romania, dispozitivele USB fiind una din sursele principale de infectie ale calculatoarelor. Din a doua jumatate a anului 2009, Trojan.AutorunINF ocupa un loc fruntas in topul celor mai raspandite amenintari, atat pe plan international, cat si local, in timp ce alti doi reprezentanti ai acestei familii, Worm.Autorun.VHG si Trojan.Autorun.AET, se regasesc constant in top 10 al celor mai raspandite amenintari”, a declarat Catalin Cosoi, Head of Online Threats al BitDefender.
„USB Immunizer este un raspuns la aceasta problema cu care se confrunta tot mai multi utilizatori din Romania care isi transfera documentele cu ajutorul stick-urilor USB sau a cardurilor SD”, a continuat acesta.

BitDefender USB Immunizer protejeaza dispozitivele periferice de stocare impotriva eventualelor infectii. Chiar daca acestea au fost conectate la un calculator compromis, malware-ul nu va putea sa-si creeze fisierul autorun.inf, ceea ce inseamna ca va fi impiedicat sa se auto-execute.

Tabloul de comanda al BitDefender USB Immunizer permite utilizatorilor sa aleaga intre activarea si dezactivarea functiei autorun pentru toate dispozitivele periferice (cu exceptia celor de tip CD/DVD-ROM). Pentru aceia care folosesc des astfel de dispozitive, dezactivarea functiei Autorun ii poate salva de la infectarea calculatorului.
BitDefender USB Immunizer este disponibil gratuit aici.
Sursa: Bit Defender

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu