marți, 31 mai 2011

Intel lanseaza o noua categorie de PC-uri: Ultrabook-urile

In incercarea de a se impune pe piata exploziva a gadget-urilor mobile, Intel a anuntat lansarea unei noi categorii de laptop-uri, care, sustine producatorul, va integra cele mai bune feature-uri ale tabletelor.
Primul dezvoltator care va dezvaluie un PC din clasa “Ultrabook-urilor” va fi cel mai probabil Asus. Intel a declarat ca dispozitivele vor ajunge pe piata in perioada sarbatorilor de iarna si vor costa sub 1000 de euro.

Desi Ultrabook-urile vor fi mai subtiri si mai usoare, vor veni echipate cu aceleasi procesoare performante. Intel spera ca pana anul viitor aceste device-uri sa acapareze 40% din vanzarile de laptopuri.
Procesoarele Intel pun in functione 80% din PC-urile de pe glob. Cu toate acestea, compania nu a reusit pana in prezent sa le adapteze pentru smartphone-uri si tablete. Producatorii precum Motorola si Apple au preferat procesoarele cu un consum redus de energie furnizate de ARM.
Luna aceasta, Intel a dezvaluit urmatoarea generatie de tehnologie “3D”, care permite integrarea mai multor tranzistori intr-un singur chip. Producatorul spera astfel sa inregistreze un avantaj major pe piata dispozitivelor mobile.

Ultrabook-urile nu reprezinta prima categorie de PC-uri pe care Intel si Asus au promovat-o impreuna. In 2007, Asus a intrados un laptop mic si simplificat, care este catalogat drept primul netbook low-cost creat pentru navigarea pe Internet.
Intel sustine ca pretul laptop-urilor Ultrabook va scadea in jurul valorii de 600 de euro in cativa ani.
Sursa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu