joi, 25 august 2011

Steve Jobs si-a dat demisia de la Apple

Steve Jobs, CEO-ul Apple, si-a dat demisia, decizia fiind legata de agravarea problemelor de sanatate cu care se confrunta inca din 2004, potrivit Wall Street Journal.
Postul ii revine acum lui Tim Cook, care de altfel s-a si ocupat bunul mers al companiei de la inceputul acestui an si pana acum. Steve Jobs nu a mai venit la birou din ianuarie, aflandu-se intr-un concediu medical pentru a-si trata cancerul la pancreas.
Steve Jobs si-a dat demisia de la Apple
Totusi, omul din spatele succesului formidabil al Apple a reusit in martie sa surprinda pe toata lumea, venind la lansarea iPad2 si prezentand noul produs al companiei intr-o aparitie aproape inopinanta, avand in vedere ca prezenta sa nici nu era programata.
Vestea plecarii lui Jobs de la conducerea Apple a adus panica in industrie si pe burse. Actiunile Apple listate pe piata germana (piata americana nu a deschis la ora redactarii acestei stiri) au scazut cu 5%. La fel si companiile (majoritatea taiwaneze) care produc componente pentru produsele Apple.
Reactia pietei este total nejustificata in conditiile in care Apple a functionat ca un ceas elvetian si in acest an, chiar si fara prezenta lui Steve Jobs in birourile din Cupertino. Totusi, scaderea valorii de piata a Apple.
Sursa:www.hit.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu